Jógikus önismeret a Satyananda Yoga eszközeivel, személyes és online

Következő rész: SATKARMÁK, 2023. ÁPRILIS 21-22.

A sorozat mindegyik része a jógikus önismerethez szükséges elméleti és gyakorlati módszereket tartalmazza. Minden alkalommal más területeket világít meg azok számára, akik a jógaszőnyegen kívül is alkalmazható tradicionális jógát, valamint szakértő útmutatást és inspirációt keresnek  ahhoz, hogy elkezdjék az integrált jógagyakorlásukat, melyben több jógaág gyakorlatai szerepelnek. Lehetséges az egyes alkalmakra külön is jelentkezni.

Helyszín és program április 21-22-én
A program Satkarmákról szóló alkalmát a szóládi Magyar Jóga Társulás ásramban tartjuk, ami tökéletes környezet a satkarmák elsajátítására és gyakorlására. Az április 21. péntek esti foglalkozás opcionális azoknak, akik szeretnének már a szombati satkarma gyakorlás előtt megérkezni, de lehetséges szombat reggel is érkezni.

Az alkalom témái
Miért fontosak a jógikus tisztító gyakorlatok? Ha már gyakorolsz jógát, de sosem végeztél satkarmákat, hogyan kezdd el? Hogyan gyakorolj rendszeresen? Hogyan végezz szádhanát? Melyek a fontosabb satkarmák? Mi a céljuk? Milyen jótékony hatásaik vannak? Ki és mikor végezze, és mikor ne végezze őket? Hogyan lehet a jóga gyakorlásból életmód? Mik a gyakorlás fizikai, energetikai és finomabb szintű hatásai? Miért van szükség a fizikai tisztulásra a spirituális fejlődéshez? Hogyan építhetjük be a jóga tudását a hétköznapokba? Mik a gyakorló személyes tapasztalatai és mit mondanak erről az ősi tradicionális jógikus iratok? Mit tanít minderről ma nekünk a Satyananda Yoga Tradíció?

 
Időpont
2023. április 21. péntek 18:00 – április 22. szombat 15:00.

Érkezés és regisztráció: április 21. péntek 16:00 – 17:00 között. 
Program vége: április 22. szombat 15:00 óra.

Szállás: Falusi szálláson, foglalás egyénileg. Itt található a faluban elérhető szálláshelyek listája.

Regisztráció
A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezés visszaigazolása a részvételi díj befizetése után történik.

Alkalmi belépő vásárlás
A sorozat egyes részein külön is részt lehet venni. Az egy alkalomra szóló belépő ára 9500 Ft/alkalom, amit a webshopunkban lehet megvásárolni. Fizetésor a termék mennyiségének megadásával lehet jelezni, hogy összesen hány alkalomra vált belépőt.

Április 21-22-i alkalom csak személyes részvétellel

Online részvételre ez alkalommal nincs lehetőség. 

A programokat vezetik
Dr. Nemes Péter (Sannyasi Tulsi) pszichiáter, pszichoterapeuta és családorvos, valamint Nemes-Toldi Judit (Sannyasi Devi) gyógytornász.
Mindketten okleveles Satyananda Yoga tanárok.

A 7 alkalom időpontjai és a témák
2022. október 22-2023. április 15  között, havonta egy szombaton, 14:00-19:00 óra között a budapesti Satyananda Yoga Központban. Az órákon személyesen és online is részt lehet venni.

2022.
Október 22.     Jógaágak, jógaiskolák
November 19. Ászanák (PMA 1,2,3, Szúrja namaszkára)
December 10. Jógapszichológia

2023.
Január 14. Pránájámák
Február 18. Meditáció és jóga nidrá
Március 18. Szádhaná
Április 15. Satkarmák

Bérletvásárlás
A 7 alkalmas bérlet ára 45500 Forint, amit a webshopunkban lehet megvásárolni. Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a webshopon keresztül történt bankkártyás befizetéseket fogadjuk el. Ezért kérjük, ne fizessen átutalással! Köszönjük!

Alkalmi belépő vásárlás
A sorozat egyes részein külön is részt lehet venni. Az egy alkalomra szóló belépő ára 9500 Ft/alkalom, amit a webshopunkban lehet megvásárolni. Fizetésor a termék mennyiségének megadásával lehet jelezni, hogy összesen hány alkalomra vált belépőt.

Regisztráció
A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezés visszaigazolása a részvételi díj befizetése után történik.

Jelentkezési határidő
2022. október 18.

Technikai szükségletek online részvétel esetén
Internet kapcsolat és egy alkalmas eszköz: laptop, asztali számítógép, tablet vagy mobiltelefon. A kamera bekapcsolása kötelező, hogy a tanár láthassa az összes résztvevőt. Fenntartjuk a jogot, hogy csak a kamerán keresztül látható résztvevők maradhatnak az online közvetítésben.

Alkalmazás letöltése
Az élő, online jógaórához a Zoom nevű alkalmazást használjuk, amit javasolt még az óra előtt letölteni és telepíteni. A Zoom telepítéséhez kattints ide.

Bejelentkezés a Zoom-on keresztül
A jelentkezés elfogadását és a részvételi díj befizetését követően emailben küldjük az online részvételhez szükséges linket.

A jógaszobád
Mivel a saját helyedről jelentkezel be, készítsd elő a helyszínt úgy, hogy csak az látszódjon a képen, ami számodra megfelel. Kérjük azt is, hogy a Satyananda Yoga Központban szokásos öltözetben vegyél részt az órán!

Felelősség
Tekintve, hogy az online óra egy speciális helyzet, mely során nem egy fizikai térben vagyunk együtt, és a tanár nem feltétlenül ismeri személyesen vagy láthatja úgy a résztvevőket, ahogyan egy normál jógaórán. Ezért fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a programon csak mentálisan egészséges emberek, és a csak saját akaratukból és saját felelősségükre vehetnek részt, valamint hogy az esetleges sérülésért nem vállaljuk a felelősséget. Az online jógaórára regisztrációval és belépéssel a jelentkezők ezt elfogadják!

Szeretettel várunk!