Támogatható projektek

Egyik legfontosabb feladatunk a szóládi Magyar Jóga Társulás ásram fejlesztése. Ezt a központot teljes egészében a tradicionális jógának szenteltük, hogy egy olyan helyszínt biztosítsunk az érdeklődők számára, ahol életmódként élhetik a jógát.

Az ásram fejlesztéséhez szívesen fogadjuk a hozzájárulások minden formáját, legyen az anyagi támogatás vagy önkéntesi munkavégzés. Ezen az oldalon olvashatóak az aktuális projektek, melyekhez várjuk a támogatásokat. Az adományküldés lehetőségeiért kattintson ide!

1. Ásram főépület építése

Örömmel tudatjuk, hogy elkezdtük az ásram főépületének építését, és ehhez örömmel fogadunk adományokat. Az épület kétszintes lesz, mintegy 600 négyzetméter alapterületen, több jógateremmel és kiszolgáló helyiségekkel. Az épület lehetővé teszi, az ásram négyévszakos működését. Az előkészítő földmunkák és a víz-csatornahálózat kiépítése megtörtént. Az alapozási munkák várható kezdete 2021. július. Az adományküldés lehetőségeiért kattintson ide!

2. Adományozz jógatanfolyamot!

E projekt célja, hogy a közösség támogtani tudja azokat, akiknek anyagi nehézséget jelent a nyári táborokon való részvétel. A támogatásokból  befolyt összeget rászoruló személyek program-részvételi díjának és/vagy a szóládi ásramba való utazásának fedezésére fordítjuk. A kurzusok átlagára: 30 ezer forint, az útiköltség egy alkalomra: 5 ezer forint. Az adományküldés lehetőségeiért kattintson ide!

3. Rászorulók támogatása

A somogyi Szóládon és környékén évek óta támogatunk rászorulókat. E projekt célja, hogy idős és egyedülálló emberek közül néhánynak rendszeres étkezést, valamint télre tűzifát biztosítsunk. A támogatandó személyeket a helyi önkormányzat bevonásával választjuk ki. A projekt bármilyen összeggel támogatható. Az adományküldés lehetőségeiért kattintson ide!

4. Ligeterdő telepítés, a jóga ökológia jegyében

A Satyananda Yoga tradícióban nagy hangsúlyt kap a jógaökológia: a belső és külső környezet harmóniája, együttes fejlesztése. Ennek jegyében a Magyar Jóga Társulás ásram mögötti területen egy ligeterdőt telepítünk, melyben több száz kocsányos tölgyet, szilfát és juhart ültetünk. A telepítés költségeit adományokból fedezzük.

Frissítés, 2021. május 30:
Körbekerítettük a ligeterdő területét. Elkészült mintegy 900 méter hosszúságú, vadkár elleni védőkerítés. A szükséges anyagok árát és a munkadíjakat, melyek együtt 792 ezer forintba kerültek, adományokból fedeztük. A projektre összesen 839 ezer forint adomány érkezett. A fennmaradó 47 ezer forintot az ásram kerítéseinek megerősítésére használjuk fel. A kerítés létfontosságú a ligeterdő szempontjából, mivel ez teszi lehetővé a fák zavartalan növekedését “nagykorúságuk” eléréséig, a következő 10-12 évben. Ezúton is  hálásan köszönjük köszönjük az adományozók bőkezű hozzájárulásait!

Jó hír, hogy az ősszel ültetett fák szinte mindegyike megeredt, egészségesek és jó állapotban vannak. Itt elérhetőek a  képek a jelenlegi állapotról.

Frissítés, 2020. december 10.
Felhívásunkra 2020. december 10-ig 305 ezer forint adomány érkezett, amit hálásan köszönünk az adományozóknak! Eddig három ültetési napot tartottunk, melyeken összesen 43 fő vett részt, és összesen 190 darab fát ültettünk el.

Az első ültetés költsége 99,600 Ft volt (melyet kiegészített még egy céges adomány is), a  másodiké  és a  harmadiké pedig 137,000 Ft. A fák szállítása saját személyautóval, térítésmentesen történt, továbbá a beszerzések egy részét nagyker áron tudjuk megoldani. Az adomány összege lehetővé tette kiegészítő tevékenységek és eszközök beszerzését is (50,000 Ft gépi földmunka, valamint karók, törzsvédő háló, vadvédő paszta, dugványültető fúró, kötözőzsinór, gyökereztető por stb.). Köszönet a karma jógiknak is a lelkes közreműködésért! A munkát jövő tavasszal  folytatjuk, amihez  várunk minden segítőt. Jelentkezés az alábbi linken. A programot teljes egészében szabad téren tartjuk, betartva a vírusvédelmi előírásokat.

Hogyan kapcsolódhatsz?
Pénzadomány felajánlásával – egy fa ára kb. 5000 Ft. –  Az adományküldés lehetőségeiért kattints ide!

Karma jógával: 2021. októberében várunk az ültetésre. Jelentkezés itt. Az ásram szabályait pedig itt olvashatod el, mielőtt jössz.

Ahogy mondják „Gondolkodj globálisan és cselekedj lokálisan”! Így világ szinten minden idők legmelegebb szeptembere után ez egy olyan lépés, amivel saját lehetőségeid függvényében te is tenni tudsz a helyi környezet jobbításáért. Reméljük, velünk tartasz!

4. Ösztöndíj a Bihar Yoga Bharati kurzusaira – a vírushelyzet miatt jelenleg nem aktuális

A Bihar Yoga Bharati a világ első jógaegyeteme, a magas szintű jógikus tanulmányok központja. A kurzusok Indiában, a Bihar állambeli Mungerben zajlanak, az alaptanfolyam 4 hónapos és bentlakásos. Támogatókat keresünk ahhoz, hogy évente hozzá tudjunk járulni egy személy képzéséhez, aki anyagi lehetőségei miatt egyébként nem tudna kijutni erre a képzésre. Az ehhez szükséges összeg: 300 ezer forint.

Hogyan küldhet támogatást?

Az adományküldés lehetőségeiért kattintson ide!

Kapcsolat
info@satyananda.hu