Jógakapszulák

Mivel életünk felgyorsult és legtöbbünknek kevés ideje van jógázni, Swami Niranjanananda Saraswati bevezetett egy speciális szádhana-sorozatot, jógagyakorlatok sorozatát, amely könnyen elvégezhető, naponta mindössze néhányszor 5-15 percet vesz igénybe, és amely a lét minden szintjére jótékony hatást gyakorol. Ezt a szádhanát “jógakapszulának” nevezte el.

Ahogy természetesnek tartjuk, hogy az egészségünk érdekében minden nap bevegyünk egy vitaminkapszulát, ugyanúgy „szedhetjük” a jógakapszulákat is. Megalkotója, Swami Niranjan úgy állította össze azokat, hogy megfelelő arányban szerepeljenek benne a jóga eltérő gyakorlatai ahhoz, hogy pozitív hatást fejtsünk ki létezésünk mindegyik szintjére.  Így a jógakapszulák „bevételével”, képesek leszünk kiegyensúlyozni a test energiáit, javítani mentális hatékonyságunkon, harmonizálni az érzelmeinket és kiválóan elvégezni a feladatainkat. A jógakapszula szádhanával nagyobb változtatások nélkül beépíthetjük a jógát az életmódunkba a fejlődésünk és a felemelkedésünk érdekében. A jógakapszula alkalmazásával a jóga a mindennapi életünk részévé válik és spirituálissá teszi azt.

A jógakapszula szádhanák teljes rendszert alkotnak a Satyananda Yoga-Bihar Yoga tradícióban; minden korosztályt és számos célcsoportot elérnek. A jógakapszulákat meg lehet ismerni a Satyananda Yoga programokon és jógaórákon, a teljes rendszerhez pedig a Bihar School of Yoga képzéseit ajánljuk.