A Satyananda Yoga – Bihar Yoga

A Satyananda Yoga vagy Bihar Yoga integrál rendszer, melynek módszerei a tradicionális védikus, tantrikus és jógikus tanításokon alapulnak, és teljes összhangban állnak a fizikai és mentális egészséggel foglalkozó modern tudományokkal. A Bihar School of Yoga egyike a négy jógaintézménynek, melyet tradicionális forrásként ismernek el Indiában. Swami Satyananda Saraswati után nyugaton Satyananda Yoga néven vált ismertté e rendszer.rolunk_kik_vagyunk_right_1

A Bihar Yoga célja az emberi személyiség átfogó fejlesztése és táplálása. Ennek érdekében alkalmaz olyan jógaágakat, mint a hatha, rádzsa, krijá, karma, bhakti és gjána jóga, valamint a mantra, náda, kundaliní és laja jóga. A Bihar Yoga ezeket szisztematikusan tanítja azzal a törekvéssel, hogy egységbe foglalja az emberi létezés minden területét.

A Bihar School of Yoga (BSY) alapítója Swami Satyananda Saraswati. A tradíció mestereinek láncolata Adi Shankaracharya-ig vezethető vissza, modern kori mesterei pedig Sri Swami Sivananda Saraswati, Sri Swami Satyananda Saraswati és Sri Swami Niranjanananda Saraswati. Az iskola több mint 350 könyvet és 200 CD-t, DVD-t adott ki a védikus, tantrikus és jógikus hagyományok témáiban, valamint létrehozta a világ első jógaegyetemét a Bihar Yoga Bharatit (BYB).