Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány

Alapítványunk azzal a céllal alakult 2003-ban, hogy keretet biztosítson a nemzetközi Satyananda Yoga / Bihar Yoga tradíció magyarországi működéséhez és a jóga tudományosan igazolt, életminőséget javító gyakorlatainak terjesztéséhez. Az Alapítvány közhasznú minősítéssel rendelkezik: az egészségvédelem és betegségmegelőzés, valamint a kultúra és közművelődés területén látunk el közfeladatokat.

Célunk

A jógával és a jógán keresztül segítünk az embereknek, hogy egészségesebben és boldogabban éljék az életüket. Tapasztalatunk alapján egyértelmű, hogy a jóga módszerei alkalmasak erre.  A jóga nem terjeszt vallást vagy dogmákat, hanem technikákat ad, amiket gyakorolva jobban érezzük magunkat fizikailag és mentálisan. Gyakorlatai szükségesek, hiszen olyan alapvető ismereteket ad számunkra, amit az iskolarendszerben nem tanulhatunk meg. Többek között azt, hogy hogyan kezeljük a folyamatos stresszt, hogyan lazuljunk el, hogyan aludjunk jobban, hogyan javítsunk az emésztésünkön, az ízületeink és keringésünk állapotán, és így tovább.

Eredeti forrás

Az is szándékunk, hogy e sokak számára hasznos tudást eredeti és hiteles forrásból merítsük, és mivel saját benyomásaink meggyőztek minket arról, hogy a Bihar School of Yoga tanításai ilyenek, ezért ennek az iskolának a módszereit követjük és terjesztjük. A Bihar School of Yoga az egyike annak a négy jógaiskolának, melyet az indiai állam hivatalosan elismer. Az általa tanított rendszer a világban Satyananda Yoga vagy Bihar Yoga néven ismert.

Társadalmi felelősségvállalásunk

Jógaiskolánk jelmondata: „Szeress, szolgálj, adj!” Ennek szellemében fontos feladatunknak tekintjük a tudatformálást a társadalmi felelősségvállalást illetően és az ehhez szükséges közösségfejlesztést. Az önkéntes szolgálat, a rászorulók támogatása, az összefogás egy közös jótékony cél érdekében szerves része a tanításainknak, és nem csak elméletben tanítjuk ezeket, hanem gyakoroljuk is a mindennapi életben.

Éves beszámolók és közhasznúsági mellékletek