Barion Pixel

JÓGAPSZICHOLÓGIA A BHAGAVAD GÍTÁBAN

INTENZÍV ELVONULÁS, MÁJUS 26-29.

A Bhagavad Gítá egy rendkívüli filozófiai és spirituális értekezés, amely teljes útmutatást nyújt az élethez.  A hétköznapi emberhez, vagyis mindannyiunkhoz szól és az életünkben felmerülő problémákkal foglalkozik.   A program vezető tanára Swami Omgyanam Saraswati lesz,  aki a Gítá örökérvényű tanításain keresztül világítja meg számunkra a jógikus alapelveket és módszereket, melyek segítségével ellenőrzésünk alá vonhatjuk elménket és érzékeinket, ami  megértéshez és békésebb és elégedettebb élethez vezet.   Az elvonulás napirendje a jóga Satyananda rendszerében alkalmazott jógaágak integrált gyakorlására épül. Az előadások és a csoportos munka mellett lesz ászana és pránájáma gyakorlás, relaxáció, meditáció, mantra és karma jóga. A program angol nyelvű előadásait magyar tolmácsolással követhetik a résztvevők.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térképért kattints ide.

Időpontok
Érkezés, regisztráció: május 26. péntek, 15-17 óra
Programkezdés: május 26. péntek, 18 óra
Program vége: május 29. hétfő 13:30 óra

Hogyan tudsz jelentkezni
1. Regisztrálj a jelentkezési lap kitöltésével. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációd után emailben tájkoztatunk jelentkezésed elfogadásáról.

Jelentkezési határidő
2023. május 1.

Hozzájárulás
A részvevők adománnyal járulhatnak hozza a program megvalósulásához, szándékuk és helyzetük szerint, vagyis nincs meghatározott részvételi díj. Ez lehetőséget nyit azoknak, akik nem, vagy csak kis összeget tudnak adományozni. És azoknak is, akik egy magasabb összeggel szívesen támogatják mások részvételét is. Többlet esetén: azt további adományos programokra vagy az ásram és a budapesti jóga központ működésére fordítjuk. Örömmel látunk mindenkit, köszönet minden adományért! Tájékoztatásul: a program önköltsége személyeként 55 ezer forint.

Adományozás módjai
Az adomány befizetésének két módja van. A programot megelőzően bankkártyás fizetéssel vagy érkezéskor a helyszínen készpénzben.

Szállás  – szállásfoglalás egyénileg
Az ásram területén a résztvevők ingyenesen sátrazhatnak a program során. Ezt az igényt a jelentkezési lapon kell jelezni.

A falusi szálláshelyet igénylőknek egyénileg kell foglalniuk a szállásukat. Itt található a faluban elérhető szálláshelyek listája.

Étkezés
A résztvevőknek napi három étkezést biztosítunk. Az étrend vegetáriánus, főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaz. Állati eredetű alapanyogakat nem használunk; a tejtermékek fogyasztása választható, az ételek alkalmasak laktózmentes és vegán étrendet követőknek is.  A gluténmentes ételeket igénylők számára ebédre és vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani. Az igényt a jelentkezési lapon kell előre jelezni.
Egyéb étel-intolerancia miatti speciális igényeket azonban, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért kérünk , hogy a fentieket mérlegelve jelentkezz a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Készülj úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházatod!
Kényelmes ruha jógagyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kültéri tevékenységekhez és kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek, szúnyogriasztó, kullancskiszedő
WC papír