Barion Pixel

Törődj a tüdőd egészségével

3 ajándék jógaóra az ünnepek között

Amíg élünk, lélegzünk, és azért élünk, mert lélegzünk. Ha pedig még tudatában is lennénk, hogy lélegzünk, sokkal egészségesebbek lehetnénk minden szinten.  Noha tudjuk, hogy tüdőnk testünk egyik legfontosabb szerve, mégis csak akkor foglalkozunk vele, ha rosszul működik. A jógikus tradíció azonban mindig is hangsúlyozta, hogy a testi erő és egészség megőrzése érdekében gondoskodnunk kell a tüdőnkről. Helyes légzéssel hosszabb és egészséges életet élhetünk. A helytelen légzés asztmát, magasvérnyomást, stresszt, idegrendszeri problémákat, hiperaktivitást okozhat és lemerítheti a szervezet ásványianyag készletét. A jógik azt is felismerték, hogy a lélegzet az életerő, a prána saktí hordozója, és ha megtanuljuk irányítani ezt az energiát, azzal javítani tudjuk az agy, az idegrendszer és a szív-érrendszer működését. Ezen az ingyenes programon bemutatjuk paramgurunk Sri Swami Sivananda Saraswati által tanított a légzőgyakorlatokat, amelyeket  a Bihar School of Yoga a „Breathe for Healthy Lungs” programjában tett közzé a covid pandémia idején. Akik szeretnék megtanulni és rendszeresen gyakorolni a teljes programot, azoknak érdemes mindhárom alkalmon részt venni.

Szint
A program alkalmas kezdők és haladók számára. Csak fizikailag egészséges emberek vehetnek részt; aktív covidos betegek nem.

A 3 alkalom időpontjai
2022. december 26. 27. és 29. hétfő, kedd és csütörtök, 18:00-19:00 óra között, online

Ingyenes program
Ezt a programot karácsony alkalmából ajándékba adja Központunk, ezért a program ingyenes és nyitott mindenki számára.

Regisztráció
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. A Zoom linket a jelentkezési határidőt követő napon, december 23-án küldjük el.

Jelentkezési határidő
2022. december 22.

Technikai szükségletek
Internet kapcsolat és egy alkalmas eszköz: laptop, asztali számítógép, tablet vagy mobiltelefon. A kamera bekapcsolása kötelező, hogy a tanár láthassa az összes résztvevőt. Fenntartjuk a jogot, hogy csak a kamerán keresztül látható résztvevők maradhatnak az online közvetítésben.

Alkalmazás letöltése
Az élő, online jógaórához a Zoom nevű alkalmazást használjuk, amit javasolt még az óra előtt letölteni és telepíteni. A Zoom telepítéséhez kattints ide.

Bejelentkezés a Zoom-on keresztül
A jelentkezés elfogadását és a részvételi díj befizetését követően emailben küldjük az online részvételhez szükséges linket.

A jógaszobád
Mivel a saját helyedről jelentkezel be, készítsd elő a helyszínt úgy, hogy csak az látszódjon a képen, ami számodra megfelel. Kérjük azt is, hogy a Satyananda Yoga Központban szokásos öltözetben vegyél részt az órán!

Felelősség
Tekintve, hogy az online óra egy speciális helyzet, mely során nem egy fizikai térben vagyunk együtt, és a tanár nem feltétlenül ismeri személyesen vagy láthatja úgy a résztvevőket, ahogyan egy normál jógaórán. Ezért fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a programon csak mentálisan egészséges emberek, és a csak saját akaratukból és saját felelősségükre vehetnek részt, valamint hogy az esetleges sérülésért nem vállaljuk a felelősséget. Az online jógaórára regisztrációval és belépéssel a jelentkezők ezt elfogadják!