Barion Pixel

Művészetek, mesterségek és jóga az ásramban

Tóth Szabolcs szitárművész koncertje és előadása szeptember 23-án

Új sorozatot kezdünk az ásramban melynek célja a spirituális személyiség fejlesztése. Swami Niranjananandától tudjuk, hogy a gurukul ásramok a képzés és oktatás központjaiként szolgáltak, ahol 64 különböző tárgyat, köztük tudományokat, művészetet és mesterségeket tanítottak, Swami Satyananda pedig kijelentette: „Egyértelmű tény, hogy a zene, a tánc és a képzőművészet segíthet a spirituális személyiség fejlődésében. A zene, a tánc és a művészet az, ami megkülönbözteti az embert az állatoktól és az élet más formáitól.”

A programsorozatban különböző művészeti ágak és mesterségek kiemelkedő képviselői osztják meg tudásukat velünk azzal a céllal, hogy bepillantást nyerjünk az alkotás különleges folyamatába, ami – a jóga által pontosan meghatározott – megváltozott tudatállapotban történik, melyben a művész az elme magas szintjével kapcsolódik, ami lehetővé teszi a kreativitás kibontakoztatását.

A sorozat következő részében Tóth Sabolcs szitárművész lesz a vendégünk, aki nemcsak zenél számunkra, hanem mesél is a klasszikus indiai zenéről.

A program résztvevői számára lehetőséget biztosítunk, hogy  az ásram egyik fontos szádhanáján, a szombaton 16 órakor kezdődő védikus tűzszertartáson is jelen lehessenek.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térképért kattints ide.

Időpontok
Érkezés, regisztráció: szeptember 23. szombat, 13:00-13:30 óra
Programkezdés: szeptember 23. szombat, 14 óra
Program vége: szeptember 23. szombat 15 óra

Jelentkezés módja
A jelentkezési lap kitöltésével .  A jelentkezésed akkor válik elfogadottá, amikor megkapod tőlünk a visszaigazolást emailben.   Kérjük, jelentkezés előtt olvasd el itt az ásram szabályait. Köszönjük!

Jelentkezési határidő
2023. szeptember 20. A programra maximum 25 fő jelentkezését fogadjuk.

Hozzájárulás
A részvevők adománnyal járulhatnak hozzá a program megvalósulásához, szándékuk és helyzetük szerint, vagyis nincs meghatározott részvételi díj. Ez lehetőséget nyit azoknak, akik nem, vagy csak kis összeget tudnak adományozni, és azoknak is, akik egy magasabb összeggel szívesen támogatják mások részvételét is. Többlet esetén: azt további adományos programokra vagy az ásram és a budapesti jóga központ működésére fordítjuk. Örömmel látunk mindenkit! Tájékoztatásul: a program önköltsége személyeként 3 ezer forint.

Adományozás módjai
Az adomány befizetésének két módja van. A programot megelőzően bankkártyás fizetéssel vagy érkezéskor a helyszínen készpénzben.

[1] http://www.yogamag.net/archives/2010s/2014/1405/1405ed.html

[2] http://www.yogamag.net/archives/2010s/2017/1712/1712sat.html

Szeretettel várunk!