Barion Pixel

Főzőtanfolyam az ásramban

Jóga, étrend és táplálkozás, szeptember 16-án

A jógikus életmód fontos része a táplálkozás. Az elfogyasztott ételen keresztül jutunk pránához, életenergiához, ezért számít, hogy mit, mennyit, mikor és hogyan eszünk. Ezen a programon közösen elkészítünk egy ízletes indiai ételsort, ami tartalmaz főételt, csatnit, kenyérfélét és édességet, valamint bemutatjuk a jógikus táplálkozás alapelveit is egy előadáson.

Ha helyesen táplálkozol, hosszú, egészséges és békés életet élsz. Így az évszaknak megfelelő étrend és a megfelelő étkezési időpontok a jógagyakorlatokkal együtt hatékony kombinációt alkotnak, hogy az ember egészséges életet élhessen.  
Swami Niranjanananda Saraswati

A programot Swami Bhaktananda és Mahadeva vezetik, akik az elmúlt évtizedben számos ásram programon vezették a konyhát.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térkép

Időpontok
Érkezés és regisztráció: szeptember 16. szombat, 7:30-8:00 óra
Programkezdés: szeptember 16. szombat, 8:00 óra,
Program vége: szeptember 16. szombat, 19:00.

Létszám
A programra maximum 15 fő jelentkezését fogadjuk.

Hogyan tudsz jelentkezni
1. Regisztrálj a jelentkezési lap kitöltésével. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációd után emailben tájékoztatunk jelentkezésed elfogadásáról.

Jelentkezési határidő
2023. szeptember 8.

Hozzájárulás
A részvevők adománnyal járulhatnak hozza a program megvalósulásához, szándékuk és helyzetük szerint, vagyis nincs meghatározott részvételi díj. Ez lehetőséget nyit azoknak, akik nem, vagy csak kis összeget tudnak adományozni. És azoknak is, akik egy magasabb összeggel szívesen támogatják mások részvételét is. Többlet esetén: azt további adományos programokra vagy az ásram és a budapesti jóga központ működésére fordítjuk. Örömmel látunk mindenkit, köszönet minden adományért! Tájékoztatásul: a program önköltsége személyeként 15 ezer forint.

Adományozás módjai
Az adomány befizetésének két módja van. A programot megelőzően bankkártyás fizetéssel vagy érkezéskor a helyszínen készpénzben.

Étkezés
Az étrend vegetáriánus, főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaz. A tejtermékek fogyasztása választható, az ételek alkalmasak laktózmentes és vegán étrendet követőknek is.  A gluténmentes ételeket igénylők számára ebédre és vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani. Az igényt a jelentkezési lapon kell előre jelezni.
Egyéb étel-intolerancia miatti speciális igényeket azonban, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért kérünk , hogy a fentieket mérlegelve jelentkezz a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Készülj úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházatod!
Kényelmes ruha jógagyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kültéri tevékenységekhez és kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek, szúnyogriasztó, kullancskiszedő
WC papír