Barion Pixel

Mantra és kirtan program szeptember 6. szerda

Szangha találkozó és közös gyakorlás

Szeptember 6-án, szerdán mantra, kirtan és meditáció programot tartunk. Szeretettel várunk ezen a közösségi alkalmon! Időpont: 18:00-19:15 óra
Helyszín: 1131 Budapest, Pajtás utca 25.

A részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Swami Satyananda a kirtanról:

“A jóga szigorú formái és a meditáció gyakorlása mellett a dallamok és a kirtan gyengéd, finom jógáját is gyakorolni kell.
      Tanulj meg néhány egyszerű kirtant, majd énekeld őket csoportban, ne egyedül. Hozz össze egy körülbelül tizenöt fős csoportot, válassz ki egy kirtant és egy dallamot, és egyvalaki vezesse a kirtant. A vezető előénekli a szöveget, a többiek pedig utána. Csak néhány egyszerű hangszerre van szükség – cintányérra, harmóniumra és különösen dobra. Ez a legfontosabb hangszer, mert rezgései azonnali hatást gyakorolnak az agyhullámokra és a vérkeringésre. Valójában a dobnak olyan a ritmusa és a hangja, hogy egyaránt masszírozza a testet és az elmét.
      Énekeld a kirtant körülbelül fél órán keresztül, majd ülj le csendben meditálni. A kirtan segítségével megszabadulhatsz a blokkoktól és komplexusoktól. Amennyiben teljes mértékben belefeledkezel a kirtanba, mikor leülsz meditálni, azt fogod tapasztalni, hogy az országút teljesen tiszta. Nem lesz forgalmi dugó a mentális síkon.”