Barion Pixel

Guru púrnimá ünnep az ásramban

Nyilvános esti program az ásramban július 13-án

Swami Sivananda alábbi gondolataival szeretettel meghívunk az idei Guru púrnimá ünnepre a szóládi jógaásramba.  A program ingyenes.

Az ember csak egy másik embertől tanulhat, ezért a Legfelsőbb Erő egy emberi testen keresztül tanít. A gurudban megvan a tökéletesség emberi ideálja. Ő a minta, amelyhez szeretnéd magadat formálni. Elméd könnyen meggyőződik arról, hogy egy ilyen nagyszerű lélek alkalmas arra, hogy imádd és tiszteld. A spirituális tudás a guru parampara, a guru-tanítvány vonal lényege. A gurutól a tanítványra száll. Az igazság látnokai által az ősi időkben megtapasztalt legmagasabb spirituális bölcsesség a tradicionális tanítók töretlen vonalán keresztül öröklődik napjainkig.

Azt mondani, hogy guru nélkül egy törekvő elérheti a célt, olyan, mintha azt mondanánk, hogy egy utazó csónak nélkül átkelhet a háborgó folyón.

Ahogyan a víz fentről folyik lefelé, úgy áramlik a guru kegyelme is a tanítvány felé, ha az utóbbi valóban befogadó magatartást és őszinte hitet tanúsít.

A guru segítsége nélkül nem lehet elérni az Önvaló ismeretét.  A guru kegyelme nélkül nem lehet az isteni állapotba fejlődni, isteni életet élni vagy megszabadulni az elme béklyóitól. Ezért, amikor gurud szent lábainál megadod magad, ne világi szükségletekért könyörögj neki, hanem a kegyelméért, kérd, hogy legyen igazi odaadásod és tartós hited benne. Áldott az a tanítvány, aki tartósan bírja a guru kegyelmét.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás ásram, 8625 Szólád, Arany János utca.

Időpontok
Érkezés és regisztráció: július 13. szerda, 17-18 óra
Programkezdés: július 13. szerda, 18 óra
Program vége:július 13. szerda 21:30 óra

Részvételi díj
A program ingyenes, azonban az ásram fejlesztéséhez örömmel fogadunk adományokat.

Jelentkezés módja
A jelentkezési lap kitöltésével .  A jelentkezésed akkor válik elfogadottá, amikor megkapod tőlünk a visszaigazolást emailben.   Kérjük, jelentkezés előtt olvasd el itt az ásram szabályait. Köszönjük!

Jelentkezési határidő
2021. július 10. A programra maximum 40 fő jelentkezését fogadjuk.

Étkezés
A program során vacsorát biztosítunk. Az ásramban minden étkezéshez frissen készítjük a vegetáriánus ételeket, melyek főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaznak. Mivel a tejtermékeket nem főzünk az ételekbe; azok fogyasztása választható, így az ételek alkalmasak  laktózmentes diétán lévőknek is. Ha gluténmentes étrendet követsz, és ezt a jelentkezési lapon előre kéred, akkor  vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani. Egyéb étel-intolerancia miatti speciális igényeket azonban, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért ha érintett vagy, kérjük, a fentieket mérlegelve jelentkezz a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Ünnepi alkalomhoz illő ruházat, beavatottak a beavatásuknak megfeflő színben
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
WC papír

Szeretettel várunk!