Akhanda Kirtan

8 óra mantraéneklés, augusztus 17.

A hang fontos eszköz a jógában. A mantra jóga a hang rezgéseit használja szinte tudományos alapossággal, és mellette számos más jógaág is alkalmazza a hangot a tudatosság finomítására és különleges tudatállapotok elérésére. A kirtan, ami mára világszerte népszerű lett, szintén a hang rezgéseit használja az örökké nyugtalan elme lecsendesítésére. A kirtannak van egy nagyon különleges és szuper hatékony változata, az akhanda kirtan. Az akhanda szüntelent, szakadatlant jelent, az akhanda kirtan pedig mantrák szünet nélküli éneklése meghatározott időn át. Ez egy igen magas szintű jógikus gyakorlat, spirituális szádhana. Nagy jógik, mint Swami Sivananda és Swami Satyananda gyakran alkalmazták ezt a módszert.

Swami Satyananda Saraswati ezt mondja a kirtanról: „A zenében akkora erő van, hogy felszabadítja az egót. A kirtanon keresztül elérheted a spirituális tapasztalás tetőpontját. Nem a jóga vagy valamilyen más eszköz által, hanem pusztán a kirtanon keresztül részesülhetsz az Isteni látványában.”

Az akhanda kirtan a Magyar Jóga Társulás ásram egyik legnépszerűbb programja minden nyáron. Ebben az évben nyolc órán át fogunk mantrákat énekelni azzal a céllal, hogy a hang rezgéseivel változást hozzunk létre az energetikai rendszerünkben és a tudatosságunkban.  A nap során az éneklés mellett lehetőséget adunk a vendégeknek az ásram évek óta tartó speciális szádhanájában (védikus havan) való részvételre, és a program részeként karma jóga is lesz.

Extra lehetőség vasárnapra: Külön ingyenes programot kínálunk azok  számára, akik vasárnapra is maradnának  karma jógát végezni. Számukra vasárnap reggel 6-7.30 között jóga órát tartunk, majd a reggeli után 9-12 között lesz a karma jóga. A program ebéddel ér véget 13 órakor.

Helyszín: A Magyar Jóga Társulás ásram, 8625 Szólád, Arany János utca

Jelentkezés módja: a jelentkezési lap elküldésével és a részvételi díj befizetésével. A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével együtt érvényes.  Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 11. Kedves érdeklődők, a jelentkezési lap azért nem érhető el, mert a jelentkezést lezártuk.

Részvételi díj: 15240 forint (12000 Ft+Áfa) Az ár nem csak a programon való részvételt, hanem az étkezéseket is magába foglalja. Szombaton ebédet és vacsorát, vasárnap reggelit és ebédet biztosítunk. Gyermekeknek 8 éves korig ingyenes.

Fizetés módja
Banki átutalással Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány, CIB Bank: 10700505-66317678-51100005. Kérjük, csak a program díjat utalják át, a szállás díjat ne, mert azt a helyszínen készpénzben kell befizetni.

Szállás
Saját sátorban a Központ területén ingyenes. A faluban 3200 Ft/éj áron tudunk szállást biztosítani 2-3 ágyas elhelyezéssel. Egyágyas elhelyezés 6000 Ft/éj. Szállásigény bejelentése a jelentkezési lapon. A szállás díját a helyszínen készpénzben kell befizetni.

Lemondási feltételek
Program lemondás: Több, mint 7 nappal a program előtt történő lemondás esetén a befizetett összeg 90%-át térítjük vissza. 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem térítjük vissza.

Szállás lemondás: 7 napon túli lemondás esetén nem kell megfizetni a lefoglalt szállás díját. 7 napon belüli lemondás esetén meg kell fizetni a lefoglalt szállás díját.

A jelentkezők a jelentkezési lap kitöltésével elfogadják a lemondási feltételeket

Étkezés
Az ásramban vegetáriánus étrendet követünk, az ételek főként gabonákat, zöldségeket, gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaznak. A tej és tejtermékek fogyasztása opcionális; ezeket nem főzzük bele az ételekbe. Kérjük, vegyék figyelembe a jelentkezéskor, hogy étel-intoleranciából fakadó igényeket nem tudunk kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba.

Program időpontok
Regisztráció és szállás elfoglalása: augusztus 17. 8.30-9.30 óra.
Programkezdés: augusztus 17. 10 óra
Program vége: augusztus 17. vacsora

Ásram szabályok: kérjük, olvassa el itt.

Hozzon magával
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek,
WC papír