Barion Pixel

Vár a mantra jóga!

Workshop mindenkinek március 3-án Jelentkezés lezárva

Számos szakértő egybehangzó véleménye alapján a mantra a jóga legrégebbi ágának tekinthető, ami már az indiai védákban is szerepel. A mantrák az emberi tudatot oly mértékben képesek pozitív módon átformálni, ahogyan az emberiség által ismert egyetlen más módszer sem. Nem számít, hogy néhány szóból vagy sok ezer versszakból állnak, vagy akárcsak egyetlen jelentés nélküli szótagról van szó: a megfelelő hozzáállással, megértéssel és őszinte rendszeres gyakorlással maradandó, fokozatos és mély átalakító hatással bírnak életünk minden területén.

A programon olyan jógikus technikákat ismerhetsz meg, melyek a kiváló egészség, mentális tisztánlátás, érzelmi egyensúly és a rejtett potenciál felébresztésének eszközei.

A szemináriumon megismerkedünk néhány egyszerű bhadzsannal, avagy énekkel, hogy mélyebb tapasztalást nyerjünk a bhakti jóga gyakorlatairól. Megtudjuk, hogyan használhatjuk a zenei skála hangjaiból álló szvara szádhanát arra, hogy mély hatású és egyszersmind biztonságos és szórakoztató módon tudatosítsuk és stimuláljuk csakráink működését. Különböző skálák és stílusok szerint fogunk kirtanokat, megzenésített rövid mantrákat énekelni, valamint lehetőség nyílik a kirtanok vezetésének gyakorlására. Végül kombináljuk a hangrezgéseket felhasználó náda jóga gyakorlatokat különböző meditációs technikákkal, hogy ezáltal is elmélyítsük tapasztalásainkat

A programot Sannyasi Mahesh vezeti, aki 2007 óta tanul Satyananda Yoga / Bihar Yogát. Azóta éveket töltött az indiai Bihar School of Yogában, ahol az ásram kirtan és mantra programjainak egyik vezető zenésze, énekese lett. Hatalmas repertoárral rendelkezik, jól ismeri mind a szanszkrit mind a hindi nyelvű mantrákat, hitelesen és érzékenyen tudja átadni ezeket az ősi szent szövegeket. Profi zenész és magával ragadó, énekes, aki tele van életerővel és energiával. Külön hangsúlyt fektet a náda jóga és mantra oktatására, és ennek érdekében Európa számos országában tartott programokat. Jelenleg Londonban él és az ottani Satyananda Yoga Központban tanít.

Időpont: 2019. március 3, vasárnap, 10-17 óra. Érkezés: 9.30-tól. Ebédszünet: 12.30-14 óra.

Helyszín: Keleti Álmok Háza, XIII. kerület, Rozsnyai utca 9/a, néhány perc séta a Forgách utcai metróállomástól. Váltóruha szükséges.

Részvételi hozzájárulás: 12700 Ft, ami tartalmazza a program díját. Az étkezésről mindenki egyénileg gondoskodik.

Jelentkezés: A jelentkezési lap kitöltésével, legkésőbb február 25-ig. A jelentkezést a részvételi díj beérkezése után igazoljuk vissza. 

Fizetés módja: Banki átutalással – Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány, 10700505-66317678-51100005 –  vagy készpénzben, a Satyananda Yoga Központban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!