Nagy nyári jógatábor

Inspiráció a jóga következő szakaszához, június 29-július 5.

A nyár legkiemelkedőbb jógaelvonulására hívunk a szóládi Magyar Jóga Társulás ásramba, amit a Satyananda Yoga-Bihar Yoga hagyomány öt tapasztalt nemzetközi tanára tart közösen.  A tábor különböző jógaágak  szisztematikus gyakorlására épül, mely során lehetőséged lesz elmélyíteni a mantra, hatha jóga, satkarma, ászana, pránájáma, jóga nidrá és meditációs gyakorlásodat. A program szerves része lesz a kirtan és havan is.

Úgy fogsz haladni a jóga különböző ágainak gyakorlásában, hogy közben új módszereket ismersz meg, melyek alkalmazása egyensúlyt teremt majd az életedben és a személyiségedben. Az elméleti előadásokon megismerkedsz a különféle jógaágak alapelveivel és céljaival, és aztán a rendszeres és szisztematikusa gyakorlással tovább mélyíted a megértésedet. Ezt nevezik szádhanának, ami a jóga valódi megtapasztalásának útja.

Az elvonulás gyakorlásközpontú lesz, ahol lehetőséget kapsz, hogy mélyebb megértést szerezz azokról az elvekről, amelyek az előadásokban szereplő gyakorlatok mögött rejlenek. Ez az egy hét színtiszta jóga meghatározó erejű inspiráció lesz számodra, hogy a jógagyakorlásodat magasabb szintre emeld és még több tapasztalatot szerezz abban, hogyan kezeld jobban a tested, az elméd és a lelked szükségleteit.

Öt tapasztalt jóga tanár lesz a vezetőd ezen a programon: Swami Omgyanam és Swami Mudrarupa (Szerbia), Swami Bhaktananda (Magyarország), Radha és Mudita (Bulgária).

Swami Omgyanam Szerbiában született, ahol formális oktatását szerezte. 1988-ban kapott beavatást a Satyananda tradícióba, és azóta életét a jóga megtapasztalásának és tanításának is szenteli. 1995-2008 között az indiai Mungerben, Ganga Darshan ásramban élt. 1999-ben kapott beavatása óta különféle képzéseken vett részt a jóga tudományában. Éveken át meditációt és jóga nidrát tanított a Bihar School of Yoga különböző kurzusain, ezenkívül rendszeresen utazik külföldre, hogy a Bihar Yoga tradíció klasszikus jóga tanításait terjessze, relaxációt és meditációt tanítson. Érdeklődési területei a jóga filozófia és elme menedzsment.

Swami Mudraroopa orvos-jógatanár, Horvátországban született, Belgrádban, Szerbiában nőtt fel, ott szerezte orvosi diplomáját rehabilitáció és akupunktúra témájában. Kora gyerekkorától kezdve gyakorolja a jógát. 1995-ben a mungeri Satyananda ásramba utazott, hogy mester fokozatot szerezzen a jóga egyetemen, és itt 2008-ig a szannjásza életnek szentelte magát. Részt vett az ásram napi életben, jógát tanított az ásramban, azon kívül és az egyetemen. 2008 óta, ha nem Mungerben van, akkor Belgrádban él, ott tanítja és terjeszti a Satyananda Yogát Szerbiában, de Európában is. Jógaterápiát tart és az alkalmazott jóga témájában publikál.

Radha 2004-ben találkozott a Satyananda jógával, Indiában, az európai és ausztrál akadémián szerezte diplomáit. Jógikus tanulmányait azóta is folytatja, évente többször utazik a tradíció indiai központjába. 2008-ban nemcsak szannjászin beavatást kapott Swami Niranjantól, hanem inspirációt, megértést és gyakorlatot, egy átfogó, szisztematikus és tudományos megközelítést, ami az emberi személyiség minden aspektusát fejleszti – a fizikait, a mentálist, az érzelmit és a spirituálist. Szófiában az Aradhana és a Yogadharma stúdiókban tanít.

Mudita 2004 óta gyakorolja a jógát, Indiában, az európai és ausztrál akadémián szerezte diplomáit. Jógikus tudását és tapasztalását továbbra is mélyíti, évente többször utazik a tradíció indiai központjába. Számára a jóga egy értékes ajándék, ami megtanít minket arra, hogy éljünk a jelen pillanatban, hogyan javítsuk az élet minőségét, éljünk értékes életet, fogadjuk el magunkat és másokat, hogyan váljunk pozitív és jobb emberi lényekké.

A program alkalmas kezdőknek és haladóknak, valamint a kevesebb, mint 4 éves jógatanárképzésben tanult tanárok számára.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás ásram, 8625 Szólád, Arany János utca

Jelentkezés módja
A jelentkezési lap elküldésével és a részvételi díj befizetésével. A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével együtt érvényes.

Jelentkezési határidő
2019. június 1. A programot minimum 25 fő jelentkezése estén tartjuk meg.

Korai kedvezmény május 15-ig
74400 Ft. Az ár nem csak a programon való részvételt, hanem az étkezéseket is magába foglalja.

Részvételi díj
89900 Ft. Az ár nem csak a programon való részvételt, hanem az étkezéseket is magába foglalja.

Fizetés módja
Banki átutalással Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány, CIB Bank: 10700505-66317678-51100005

Szállás
Saját sátorban a Központ területén ingyenes. A faluban 3200 Ft/éj áron tudunk szállást biztosítani 2-3 ágyas elhelyezéssel. Egyágyas elhelyezés 6000 Ft/éj. Szállásigény bejelentése a jelentkezési lapon.

Étkezés
A program során reggelit, ebédet, vacsorát biztosítunk a résztvevők számára. Az ételek lakto-vegetáriánus étrend szerint készülnek, főként gabonákat, zöldségeket, gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaznak. A tej és tejtermékek fogyasztása opcionális. Kérjük, vegyék figyelembe a jelentkezéskor, hogy étel-intoleranciából fakadó igényeket nem tudunk kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba.

Program időpontok
Érkezés és regisztráció: Június 29, 16-18 óra
Programkezdés: Június 29, 19 óra
Program vége: Július 5, ebéd

Hozzon magával
Saját sátor, ha a sátrazás szállás opciót választotta
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek
WC papír

Lemondási feltételek
Program lemondás: Több, mint 7 nappal a program előtt történő lemondás esetén a befizetett összeg 90%-át térítjük vissza. 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem térítjük vissza.
Szállás lemondás: 7 napon túli lemondás esetén nem kell megfizetni a lefoglalt szállás díját. 7 napon belüli lemondás esetén meg kell fizetni a lefoglalt szállás díját.
A jelentkezők a jelentkezési lap kitöltésével elfogadják ezeket a feltételeket.