Barion Pixel

Kirtan Budapesten

Közös mantraéneklés és szatszang május 9-én

A kirtan az egyik legegyszerűbb, ám leghatékonyabb jógamódszer, amely lecsendesíti az elmét és lelki nyugalmat teremt. A kirtanban mantrák éneklésén keresztül keletkeznek olyan hangrezgések, melyek gyorsan létrehozzák ezt az állapotot. Ezen a progamon részt vesz tradíciónk egyik szenior szannjászinja Swami Nirmalratna is, aki közel 40 éven át élt Satyananda Yoga ásramokban Ausztráliában és Indiában, és szolgálta guruja, Swami Satyananda küldetését. Szeretettel várunk! Időpont: 18:00-19:30 óra
Helyszín: 1131 Budapest, Pajtás utca 25.

A részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Swami Satyananda a kirtanról:

“A jóga szigorú formái és a meditáció gyakorlása mellett a dallamok és a kirtan gyengéd, finom jógáját is gyakorolni kell.
      Tanulj meg néhány egyszerű kirtant, majd énekeld őket csoportban, ne egyedül. Hozz össze egy körülbelül tizenöt fős csoportot, válassz ki egy kirtant és egy dallamot, és egyvalaki vezesse a kirtant. A vezető előénekli a szöveget, a többiek pedig utána. Csak néhány egyszerű hangszerre van szükség – cintányérra, harmóniumra és különösen dobra. Ez a legfontosabb hangszer, mert rezgései azonnali hatást gyakorolnak az agyhullámokra és a vérkeringésre. Valójában a dobnak olyan a ritmusa és a hangja, hogy egyaránt masszírozza a testet és az elmét.
      Énekeld a kirtant körülbelül fél órán keresztül, majd ülj le csendben meditálni. A kirtan segítségével megszabadulhatsz a blokkoktól és komplexusoktól. Amennyiben teljes mértékben belefeledkezel a kirtanba, mikor leülsz meditálni, azt fogod tapasztalni, hogy az országút teljesen tiszta. Nem lesz forgalmi dugó a mentális síkon.”