Barion Pixel

Gyakorlati jógapszichológia a Bhagavad gítában

Elvonulás az ásramban, május 10-12.

A jóga célja, hogy felismerjük valódi természetünket  A Bhagavad gítá, a bölcsesség lényege, útmutatást ad az emberi természetről és a körülöttünk lévő világról. Ismerteti a saját természetünkhöz való közeledés egyik legegyszerűbb módját. Ez az önmegfigyelés a gúnák – a természetet, a világot, az egész teremtést és benne minden egyes embert irányító természeti tulajdonságok, bioritmusok, ciklusok – szemszögéből történik. Ezek állandóan váltakoznak és befolyásolják viselkedésünket, hangulatunkat és érzéseinket. Lehetnek korlátozó és megkötő tényezők, de lehetnek felemelők és felszabadítók is. E természetes pszichológiai hajlamaink tudatosításának fejlesztése révén legyőzhetjük negatív hatásukat és egyensúlyba hozhatjuk őket, hogy megtapasztalhassuk az élet teljességét és a természetes boldogságot. Ez a tudás jobb megértést ad önmagunkról, más emberekről és az életkörülményekről, és elfogadáshoz, optimizmushoz vezet, és lehetővé teszi számunkra, hogy teljes mértékben elfogadjuk az életet.

 Az elvonulás napirendje a jóga Satyananda rendszerében alkalmazott jógaágak integrált gyakorlására épül. Az előadások és a csoportos munka mellett lesz ászana és pránájáma gyakorlás, relaxáció, meditáció, mantra, havan és karma jóga. A program angol nyelvű előadásait magyar tolmácsolással követhetik a résztvevők.

A programot vezeti
Swami Omgyanam Saraswati, a Bihar School of Yoga és a Satyananda Yoga Academy Europe tanára.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térképért kattints ide.

Időpontok
Érkezés, regisztráció: május 10. péntek, 15-17 óra
Programkezdés: május 10. péntek, 18 óra
Program vége: május 12. vasárnap ebéddel

Hogyan tudsz jelentkezni
1. Regisztrálj a jelentkezési lap kitöltésével. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációd után emailben tájékoztatunk jelentkezésed elfogadásáról.

Jelentkezési határidő
2023. április 21.  Késői jelentkezéseket nem veszük figyelembe, ezért azoknak, akik szeretnének jönni, javasoljuk, hogy jelentkezzenek időben.

Hozzájárulás
A résztvevők adománnyal járulhatnak hozza a program megvalósulásához szándékuk és helyzetük szerint, vagyis nincs meghatározott részvételi díj. Ez lehetőséget nyit azoknak, akik nem, vagy csak kis összeget tudnak adományozni. És azoknak is, akik egy magasabb összeggel szívesen támogatják mások részvételét is. Többlet esetén: azt további adományos programokra vagy az ásram és a budapesti jóga központ működésére fordítjuk.  Tájékoztatásul: a program önköltsége személyenként 55 ezer forint.

Adományozás módjai
Az adomány befizetésének két módja van. A programot megelőzően bankkártyás fizetéssel vagy érkezéskor a helyszínen készpénzben.

Szállás  – szállásfoglalás egyénileg
Az ásram területén a résztvevők ingyenesen sátrazhatnak a program során. Ezt az igényt a jelentkezési lapon kell jelezni.

A falusi szálláshelyet igénylőknek egyénileg kell foglalniuk a szállásukat. Itt található a faluban áltlunk ismert szálláshelyek listája.

Étkezés
A résztvevőknek napi három étkezést biztosítunk. Az étrend vegetáriánus, főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaz. Nem használunk állati eredetű alapanyagoakat, a tejtermékek fogyasztása választható, az ételek alkalmasak laktózmentes és vegán étrendet követőknek is.  A gluténmentes ételeket igénylők számára ebédre és vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani. Az igényt a jelentkezési lapon kell előre jelezni.
Ételintoleranciával kapcsolatos más speciális igényeket, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért kérünk, hogy a fentieket mérlegelve jelentkezz a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Készülj úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházatod!
Kényelmes ruha jógagyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kültéri tevékenységekhez és kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz,
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap,
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó- és tisztítószerek, szúnyogriasztó, kullancskiszedő,
WC papír.

Szeretettel várunk!

SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission.