Barion Pixel

Szisztematikus jógaképzés indul januárban

Jelentkezés megnyitva

A Jógaképzés a Satyananda Yoga tanításai alapján egy hat modulból álló rendszer, ami a kezdő szinttől a középhaladó szintig vezeti a gyakorlókat a Satyananda Yoga-Bihar Yoga tradíció tanításait követve. Az egymásra épülő modulokban az adott szintnek megfelelő technikákat tanítjuk szisztematikus módon. A teljes képzés során a résztvevők hatha jóga, rádzsa jóga, gjána jóga, bhakti jóga és mantra jóga technikákat sajátítanak el. A teljes tananyag részei a satkarma, ászana, pránájáma, mudrá, bandha módszerek a hatha jógából, jama, nijama, pratjáhára és dháraná gyakorlatok a rádzsa jógából, valamint különböző mantra jóga, bhakti jóga és gjána jóga gyakorlatok.

A képzés célja
A képzés célja, hogy a gyakorlók a megszerzett tudáson és tapasztalaton keresztül szilárd alapot kapjanak ahhoz, hogy a jóga gyakorlatai és alapelvei az életük részévé váljanak.

A képzés folyamata – lehetőség hosszú távú és szisztematikus tanulásra
Mindegyik modul 10 jógaórát tartalmaz, de jóval többet kínál a jógaórákon való részvételnél. A hat modul elvégzése valójában egy több éves képzés. A Satyananda Yoga szisztematikus haladást biztosít a jóga mindegyik ágán belül. A hatha jógában például az ászanákat előkészítő gyakorlatokkal kezdjük, hogy képessé váljon a test a klasszikus ászanák végrehajtására nem csak fizikai, hanem pránikus szempontból is, vagyis a klasszikus, eredeti megközelítést és célt tartjuk szem előtt. A pránájámák terén szintén előkészítő gyakorlatokkal kezdünk, mivel hosszú ideig tart a pránikus rendszer felébresztése, és fokozatosan haladunk a magasabb szintű technikák felé. Ugyan így haladunk a rádzsa jóga gyakorlataival is, a relaxáció és a meditáció területén. A jóga mindegyik ágában rendszer van; a gyakorlatok egymásra épülnek, és ezt a sorrendiséget fontosnak tartja a Satyananda Yoga, mert a szisztematikus haladásának egyik legfontosabb eredménye, hogy erős és stabil alapokat ad a későbbi magas szintű gyakorláshoz.

Otthoni gyakorlás és tanulás támogatása
Az órák látogatásán kívül elvárás a heti három otthoni gyakorlás és tanulás. Ezt egy speciális online felület használatával támogatjuk, melyen keresztül a résztvevők gyakorlatsorokat, relaxációs és meditációs hangfájlokat és tanulnivalót kapnak. Az otthoni gyakorlásról naplót is vezethetnek, amire visszajelzést kapnak a tanáruktól. A kezdő modulra bárki jelentkezhet, a továbbiakra való jelentkezésnek a feltétele az előző modul sikeres teljesítése. A sikeres teljesítésről oklevelet állítunk ki

A jógaéletmód gyakorlása ásramban
A képzés fontos célja a jóga, mint életmód elsajátítása. A jógaéletmód gyakorlásának helye a jóga ásram, ezért a résztvevőknek tanulmányaik során legalább két, minimum háromnapos elvonuláson szükséges részt venniük a Magyar Jóga Társulás ásramban. A hat modul elvégzése során legalább négy-öt elvonulás közül tudnak majd választani.

Kiknek ajánljuk a Jógaképzést
Akik szeretnének megértést és tapasztalatot szerezi a jóga összetett tudományában, és akik a jógát életmódként szeretnék az életük részévé tenni.

Mit adnak a kurzusaink
A jóga különböző ágainak megértését. A rendszeres gyakorlás eredményeként magasabb és több szintre kiterjedő tudatosságot, jobb erőállapotot, fokozódó önbizalmat és koncentrálóképességet valamint a tudatos ellazulás és elengedés képességét, valamint a személyiség mélyebb rétegeinek megismerését. Ezek együtt segítenek abban, hogy pozitívan tudjuk venni az élet kihívásait. A siker természetesen azon múlik, hogy mennyi energiát fektetünk a munkába; azok, akik rendszeresen végzik az előírt gyakorlatokat, részesülni fognak az összes jó hatásból.

A modulok befejezése után
Azok számára, akik sikeresen elvégzik valamennyi modult, és szeretnék másoknak is átadni jógatapasztalatukat, és erre alkalmasnak bizonyulnak, lehetőséget biztosítunk tanárképzésen való részvételre.

Modulok időpontjai 2021-ig
A tanulmányok tervezése érdekében tudatjuk az egyes modulok indulásának időpontjait.

2019-ben:
1. modul: január-március, április-június, szeptember-november
2. modul: április-június
3. modul: szeptember-november
4. modul: január-március
5. modul: szeptember-november

2020-ban:
1. modul: január-március, április-június, szeptember-november
2. modul: január-március, szeptember-november
3. modul: április-június
4. modul: január-március
5. modul: szeptember-november
6. modul: április-június

2021-ben:
1. modul: január-március, április-június, szeptember-november
2. modul: január-március, április-június
3. modul: szeptember-november
4. modul: január-március
5. modul: szeptember-november
6. modul: április-június

Jelentkezés módja: a jelentkezési lap kitöltésével.

Részvételi díj:
1. modul, hétfő vagy keddi órákkal: 57785 Ft (45500 Ft + ÁFA)
4. modul, csütörtöki órákkal: 57785 Ft (45500 Ft + ÁFA)

Fizetési határidők:
1. és 4. modul befizetése jelentkezéskor, de legkésőbb január 11-ig. Részletfizetésre indokolt esetben lehetőséget biztosítunk. Két részlet lehetséges, az első a kurzus kezdetekor, a második a kurzus felénél.

Fizetés módja:
Banki átutalással, vagy készpénzben, a jógaközpontban.
Számlatulajdonos neve: Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány,
Számlaszáma: 10700505-66317678-51100005

Jógaórák helyszíne:
Satyananda Yoga Központ, XIII. Budapest, Szent István krt. 12 III. 1/a, kapucsengő: 51

Időpontok:
Hétfői csoport: 18-19.30 óra
Keddi csoport: 18-19.30 óra
Csütörtöki csoport: 18-19.30 óra