Barion Pixel

Utazás Indiába 2019 áprilisában, Hatha Yoga képzésre

Mostantól lehet jelentkezni az utazásra, melyet a Bihar School of Yoga Hatha Yoga Yatra 1 kurzusára indítunk. A világhírű Bihar School of Yoga (BSY) a Satyananda Yoga tradíció jógaképzésekkel foglalkozó intézménye, ami a tradíció fő központjában a mungeri Ganga Darshanban működik. Az elmúlt több mint ötven évben a BSY a modernkori jóga egyik fellegvára lett, melynek tanításait világszerte elismerik és követik.

A Hatha Yoga Yatra 1 kurzus, április 22-28 között, kiváló lehetőség mindazoknak, akik eredeti módon kívánják tanulni a hatha jóga tudományát. A hatha jógát eredetileg guru tanította a tanítványnak, és az első gyakorlatok, amiket tanított, a satkarmák, a hatha jóga tisztítótechnikái voltak. A BSY elismert tradicionális jógaforrásként ezt az eredeti és hiteles utat követi. A Hatha Yoga Yatra 1 kurzus egy igazi mester, Swami Niranjanananda Saraswati jelenlétében zajlik és a satkarmákra összpontosít, amit ma a legtöbb jógagyakorló jó esetben csak hallomásból ismer, pedig gyakorlásuk elengedhetetlen a későbbi, haladó szintű jógagyakorlatok végzéséhez.

Az egyhetes tanfolyam résztvevői részletes szádhanát (spirituális gyakorlatsort) kapnak a következő egy évre, majd folytathatják tanulmányaikat a következő kurzussal. Ily módon a BSY évekre kínál szisztematikus jógaképzést a hatha jóga, a rádzsa jóga és a krijá jóga területein.

Fontos tudnivalók:

• A Hatha Yoga Yatra kurzusok nagyon hamar betelnek, ezért legkésőbb januárban jelentkezni kell, ami egy jelentkezési lap kitöltésével és BSY-ba postázásával jár. Ezért kérjük az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek legkésőbb 2019. január 10-ig az utazásra.

• Javasolt két-három nappal a kurzus kezdése előtt megérkezni a helyszínre, ami azt jelenti, hogy Budapestről legkésőbb április 17-én vagy 18-án kell elindulni.

• Az utazáshoz szükséges vízumot és repülőjegyet mindenki maga intézi. Mi segítséget adunk az Indián belüli utazás szervezéséhez. Abban is segítjük az érdeklődőket, hogy a budapesti központunkban, egy csoporttalálkozón elmondunk minden tudnivalót az utazással és a kint léttel kapcsolatban.

• A kurzus angol nyelven zajlik, ezért alapszintű angoltudás szükséges hozzá.

A többi részletet e-mailben tudatjuk a jelentkezőkkel.

A jelentkezéseket az utazásra e-mailben várjuk.