Indiai utazás 2019

Spiritualitás és Jóga

Meghívunk spirituális utazásunkra Indiába, november-decemberben. A Satyananda Yoga Alapítvány 2004 óta szervez utakat a Bihar Yoga tradíció központjaiba, és az idei a 20. közös út lesz. Nyílt napot is tartunk július 13-án a Magyar Jóga Társulás ásramban azoknak, akik még nem voltak Indiában, de érdeklődnek a program iránt.

A nyílt nap során fotókat és filmeket mutatunk az ásramokról, élménybeszámolót tartunk az ottani programokról, és választ kaphatnak az utazással kapcsolatos kérdéseikre. A nyílt részleteit itt a honlapon tesszük közzé.

Indulás és visszaérkezés
A teljes utazás egy hónapig tart, de lehetőség van később indulásra vagy korábbi hazautazásra a rendelkezésre álló időtől függően. A repülőjegyét mindenki maga veszi meg, és Delhiig lehetőség van egyénileg vagy csoportban utazni. A találkozó a Delhi repülőtéren lesz, onnan együtt megyünk tovább az ásramokba, majd a programok végeztével együtt megyünk vissza Delhibe a repülőtérre, ahonnan mindenki a saját járatával tér vissza Budapestre.

Hova megyünk
A Bihar Yoga tradíció két fő ásramjába utazunk Jharkhand, illetve Bihar államokba. Az egyik a Rikhiapeeth ásram, a másik a Bihar School of Yoga Ganga Darshan nevű ásramja Mungerben.

Spiritualitás és jóga
Utazásunknak két célja van; olyan különleges spirituális élmények átélése, melyeket csak ritkán lehet megtapasztalni és a világ egyik leginspirálóbb jógatradíciójának megismerése. A Rikhiapeeth ásramban jagjának nevezett speciális spirituális programokon veszünk részt, a Ganga Darshanban pedig egy különleges jógakurzuson egy született jógi vezetésével.

Jagja
A jagják évezredes múltra visszatekintő tantrikus és védikus spirituális rituálék, melyek célja a tiszta vagy isteni energia megidézése tűzszertartás, mantrák és az önzetlen adás eszközein keresztül. A jagja során generált energia pozitív változást hoz a jelenlévők életébe. Ezt nevezetjük „isteni beavatkozásnak”, ami hatására transzformáció történik. Ezért hangsúlyozta sokszor Swami Satyananda, hogy szerencsés az, aki élete során részt tud venni egy jagján.

Jóga
Utazásunk második részét a Bihar School of Yoga fő központjában, a mungeri Ganga Darshanban töltjük, ahol részt veszünk a Yoga Chakra kurzuson. A programot személyesen Swami Niranjanananda Saraswati, a tradíció spirituális mestere tartja, aki a jógik ritka és különleges csoportjába, a született jógik közé tartozik. A mester tanításai mellett a napirendben jógaóra, meditáció, jóga nidrá, karma jóga és mantra jóga gyakorlások szerepelnek. A kurzus témája, a Yoga Chakra az a rendszer, amire a Satyananda Yoga-Bihar Yoga tradíció integrál tanításai épülnek.

Program
November 23. Indulás Budapestről Delhibe
November 24. Utazás repülővel Patnába, majd taxival Rikhiapeethbe
November 27-december 1. Sat Chandi Jagja
December 4-6. Ananda Utsav – Ganesh Aradhana
December 8-12. Yoga Purnima Jagja
December 13. Utazás taxival a Ganga Darshan ásramba
December 18-22. Yoga Chakra kurzus
December 23. Utazás taxival Patnába, majd repülővel Delhibe
December 24. Visszaérkezés Budapestre

Költségek – tájékoztató jellegű információ
Az utazás önköltséges, ami azt jelenti, hogy az Alapítvány nem számol fel semmilyen díjat a szervezésért, ami magába foglalja az utazókkal és az ásramokkal történő kapcsolattartást.

Repülőjegy – mindenki maga veszi meg, kb. 150000 Ft; találkozó a Delhiben az Indira Gandhi nemzetközi repülőtéren november 24-én, reggel 8 órakor. Általában igaz, hogy a korai jegyvásárlás olcsóbb, mint az utazáshoz közelebbi időpontban történő, ezért érdemes minél hamarabb dönteni az utazásról.
Vízum – mindenki egyénileg intézi, az E-Vízum 80 USD.
Oltások – mindenki egyénileg intézi, saját döntés alapján, kb. 15000-30000 Ft.
Yoga Chakra kurzus részvételi díj 200 Euro
Indián belüli transzfer/utazás/szállás/adomány az ásramokban kb. 400 Euro

Jelentkezési határidő: augusztus 31.

Jelentkezés módja: e-mailben. A jelentkezőknek elküldjük a további részleteket, illetve az utazáshoz szükséges tennivalók – repülőjegy vásárlás, vízum, oltás, stb. – ütemtervét.