Felhívás vidéki jógastúdiók számára

Lehetőség Satyananda Yoga-Bihar Yoga tanfolyamra, 2020. januártól májusig

Lehetőséget kínálunk vidéki városokban öt plusz egyalkalmas Satyananda Yoga- Bihar Yoga tanfolyamra az alábbi rendszerben: Januártól, havonta egyszer 120 perces jógafoglalkozás, melyek a Bihar Yoga tradíció átfogó és szisztematikus rendszerét követve, tartalmaznak hatha jóga ászanákat és légzőgyakorlatokat (pránájáma), rádzsa jóga gyakorlatokat, mint pratjáhára és koncentrációs technikák, valamint mantratanulást is. Az óráknak része a világszerte ismert Satyananda Yoga technika, a Yoga Nidra hiteles formája is. A plusz egy alkalom egy nyári jógatábor a Magyar Jóga Társulás ásramban.

A résztvevők minden hónapra kapnak feladatsort az otthoni gyakorláshoz, és egy speciális online platformon keresztül kapják a tanuláshoz szükséges anyagokat: szádhanákat, olvasnivalókat, kvízeket, valamint a relaxáció és meditáció hangfájlokat.

A tanfolyam alkalmas kezdők és haladók, valamint jógatanárok számára is. Az órákat képzett Satyananda Yoga tanárok tartják. Megjegyzés: A Satyananda Yogában a tanári diploma megszerzése legalább négy év szisztematikus képzésen való részvétellel lehetséges. A tanfolyam vezetője Swami Bhaktananda, aki a Satyananda Yoga magyarországi képviselője; tanulmányait Indiában, a Bihar Yoga Bharatiban, a világ első jógaegyetemén végezte 2002-ben, és az óta rendszeresen utazik Indiába, a Bihar School of Yogába.

Az érdeklődőktől azt kérjük, hogy szervezzenek meg egy minimum 15 fős csoportot és biztosítsanak helyszínt a programhoz. A részvételi díjat is ők határozzák meg a helyi szokások és lehetőségek szerint. Elvárás, hogy a tanulók a teljes tanfolyamra jelentkezzenek, előre befizetve a részvételi díjat.

Jelentkezés módja: e-mailben.

Jelentkezési határidő: 2019. december 1.

Foglalkozások lehetséges időpontjai: 2019. januártól májusig minden hónap első, második, harmadik vagy negyedik hétfőjén vagy szerdáján. A foglalkozások lehetnek délelőtti, délutáni vagy legkésőbb 19.00-kor befejeződő időpontokban
Első alkalom: 2020. január

Bővebb információ a Satyananda Yoga-Bihar Yoga tradícióról.