Barion Pixel

EGY JÓGI ÉLETE ÉS TANÍTÁSAI

Centenáriumi programsorozat Sri Swami Satyananda tiszteletére

Sri Swami Satyananda Saraswati születésének 100. évfordulója alkalmából tisztelegünk e nagyszerű látnok előtt. A programsorozat célja, hogy bemutassuk Swami Satyananda inspiráló életét, az általa végzett önzetlen szolgálatot és rendkívüli hozzájárulását a jóga mai ismertségéhez. Korunk egyik legkiemelkedőbb jógijáról lesz szó, aki százezrek életét varázsolta át, tanításait és módszereit pedig ma milliók gyakorolják világszerte.

Időpontok és helyszínek
• június 17. szombat, Magyar Jóga Társulás ásram – csak személyes részvétel – 15:30-17:00 óra,
• július 15. szombat, Magyar Jóga Társulás ásram – csak személyes részvétel
• augusztus 26. szombat, Magyar Jóga Társulás ásram – csak személyes részvétel
• szeptember 30. szombat, Pécs, Főnix Jógastúdió – személyes és online – 17:00-18:30 óra
• október 14. szombat, Satyananda Yoga Központ, Budapest – személyes és online – 17:00-18:30 óra
• november 25. szombat, Satyananda Yoga Központ, Budapest – személyes és online – 15:00-16:30 óra
• december 30. szombat, Satyananda Yoga Központ, Budapest – személyes és online – 15:00-16:30 óra

Sri Swami Satyananda egész életét szeretett guruja, Sri Swami Sivananda megbízásának szentelte, hogy “terjessze a jógát ajtótól ajtóig és parttól partig”. Ezt úgy teljesítette, hogy bejárta a világot és terjesztette a jóga vidját (tudását), valamint támogatást, megkönnyebbülést és vigaszt nyújtott mindenkinek, akinek szüksége volt rá. Később letelepedett egy Rikhia nevű falu mellett, ahol azt az isteni megbízást kapta, hogy javítson a Rikhia környéki falvakban élő több tízezer szegény vagy nincstelen ember életkörülményein.  Itt alakult ki Rikhiapeeth, az ásram, melynek küldetése Sri Swami Sivananda három elsődleges tanításának – szolgálj, szeress, adj – gyakorlása. Sri Swami Satyananda egész életét guruja szolgálatával és az emberiség felemelésével töltötte.

Három jelentős intézmény létrehozását is inspirálta, amelyek a Satyananda Yoga tradíció nagyobb víziójának és céljának részei, és amelyek guruja tanításait tükrözik; a fej, a szív és a kéz összehangolását, hogy harmóniába kerüljenek gondolataink, szavaink és tetteink. Létrehozta a Yoga Peeth-et, amely a fejet (elme), a Rikhia Peeth-et, amely a szívet (érzelmek) fejezi ki, és a Sannyasa Peeth-et, amely a kezeket (kreativitás) képviseli.

Ez az a kifejezésalapú jóga, amelyet Sri Swami Sivananda tanított neki, ahol a jóga hozzáállássá és életmóddá válik, amely lehetővé teszi az ember számára, hogy nagyobb kreativitást fejlesszen ki, és arra törekedjen, hogy valódi változást hozzon a világban.

Hogyan tudsz jelentkezni
1. Regisztrálj a jelentkezési lap kitöltésével. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációd után emailben tájkoztatunk jelentkezésed elfogadásáról.

Jelentkezési határidő
A regisztrációnak legkésőbb az egyes alkalmak dátuma előtt öt nappal kell megérkeznie.

Hozzájárulás
A részvevők adománnyal járulhatnak hozza a program megvalósulásához, szándékuk és helyzetük szerint, vagyis nincs meghatározott részvételi díj.

Adományozás módjai
Az adomány befizetésének két módja van. A programot megelőzően bankkártyás fizetéssel vagy érkezéskor a helyszínen készpénzben.

Szeretettel várunk!