Barion Pixel

Akhanda kírtan az ásramban

Az országút, amelyen eljuthatunk Hozzá, augusztus 20.

“Az akhanda jelentése ‘folyamatos’ vagy ‘szünet nélkül’. A kírtan pedig Isten nevének éneklését jelenti. Az akhanda kírtan Isten nevének folyamatos éneklése. Az akhanda kírtan egy nagyon hatékony spirituális szádhana. Közben megszűnnek a negatív vrittik. Az akhanda kírtan segítségével könnyen lehet irányítani az elmét, és egyszerűen megfékezhető az elme vándorlása az érzékszervi tárgyak felé. Az elmének sem ideje, sem lehetősége nincs arra, hogy az érzékszervi tárgyakra gondoljon. Az akhanda kírtan hatékony és könnyű eszköz arra, hogy megragadjuk és szattvával töltsük meg az elmét. Fenséges béke és öröm rejlik az akhanda kírtanban”. Swami Sivananda Saraswati  

“Swami Sivananda gyakran mondta: “Isten neve a leggyorsabb, legbiztonságosabb, legolcsóbb, legbiztosabb és legjobb út Isten eléréséhez.” Azért mondta, hogy a legbiztonságosabb, mert a kundalini jóga és a tantra nem a legbiztonságosabb; a kírtanon kívül nincs más biztos út. Isten nevének áhítattal történő kántálása a nemzeti országút, amelyen eljuthatunk Hozzá”. Swami Satyananda Saraswati

Program
6 órán át akhanda kirtant tartunk, majd havannal és lakomával fejezzük be a programot. A szádhana alatt nem lesz étkezés, csak a program végén szolgálunk fel ételt.

“Amikor többen összejönnek és együtt gyakorolják a szankírtant, akkor egy hatalmas spirituális áramlat avagy mahásakti keletkezik. Ez megtisztítja a törekvők szívét, és az isteni extázis avagy szamádhi fenséges magaslataira emeli őket. Az erőteljes rezgések távoli helyekre is eljutnak. Az elme felemelkedését, vigaszt és erőt hoznak mindenki számára, és a béke, a harmónia és az egyetértés hírnökeként működnek. Megsemmisítik az ellenséges erőket, és gyorsan békét és boldogságot hoznak az egész világnak”. Swami Sivananda Saraswati

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térkép

Időpontok
Érkezés és regisztráció: augusztus 20. szombat, 9-9:30 óra
Programkezdés: augusztus 20. szombat, 10 óra,
Program vége: augusztus 20. szombat, 18 óra, vacsora

Létszám
A programra maximum 30 fő jelentkezését fogadjuk, a minimális létszám 15 fő.

Jelentkezés folyamata
1. Töltsd ki a jelentkezési lapot. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációdat követően néhány napon belül felvesszük veled a kapcsolatot a megadott email címen, amiben értesítünk jelentkezésed státuszáról, ami kétféle lehet: 1. elfogadott, de nem megerősített vagy 2. nem elfogadott.
3. Elfogadott jelentkezés esetén kérjük, fizesd be a részvételi díjat a jelentkezési határidőn belül.
4. A részvételi díjat bankkártyával tudod befizetni. A bankkártyás fizetési felületet alább találod. A befizetésed beérkezése után automatikusan megküldjük számodra a befizetésről az E-számlát, ami részünkről az elfogadott jelentkezésed megerősítését jelenti. Ezzel biztossá válik a helyed a programon.

Jelentkezési határidő
2020. augusztus 12.

Hozzájárulás és fizetés
A program díja, ami tartalmazza a vacsorát is, 15000 forint, amit a webshopunkon keresztül lehet befizetni bankkártyával. Tovább a fizetéshez.

Szállás
Azok számára, akik a programot követő éjszakát az ásramban töltenék, ingyenes sátrazási lehetőséget biztosítunk. A szándékot a jelentkezési lapon kell jelezni. A sátrazáshoz szükséges felszerelést a résztvevőknek kell magukkal hozniuk. Erre a programra sajnos nem tudunk falusi szálláshelyet biztosítani.

Étkezés
Az ásramban vegetáriánus étrendet követünk. Minden étkezéshez frissen készítjük az ételeket, melyek főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaznak.
Tejtermékeket nem főzünk az ételekbe; azok fogyasztása választható, így az ételek alkalmasak laktózmentes diétán lévőknek is.
A főzés során különféle olajakat használunk zsiradéknak, így az ételek a vegán táplálkozást követőknek is megfelelnek.
Ha gluténmentes étrendet követsz, és ezt a jelentkezési lapon előre kéred, minden ebédre és vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani.
Egyéb étel-intolerancia miatti speciális igényeket azonban, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért, ha érintett vagy, kérjük, a fentieket mérlegelve jelentkezz a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Készülj úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházatod!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti és más kültéri munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges számodra,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz,
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap,
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek,
WC papír

Lemondási feltételek
Program lemondás: Több, mint 7 nappal a program előtt történő lemondás esetén a befizetett összeg 90%-át térítjük vissza. 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem térítjük vissza.
A jelentkezési lapon nyilatkoznod kell majd e feltételek elfogadásáról.

Szeretettel várunk!