A jógikus egészség és immunitás tudománya, Budapest

Szeminárium Dr. Swami Mudrarupával, 2024. február 24-25.

„A jóga nem csupán filozófia, hanem tudomány. A pozitív egészség tudománya. Az egészségnek két forrása és két formája van, az egyiket negatív egészségnek, a másikat pozitív egészségnek nevezik. A külső forrásokból szerzett negatív egészség nem tartós, a belőled fakadó pozitív egészség viszont maradandó.” Swami Satyananda Saraswati

A jógikus felfogás szerint három dologra van szükségünk a teljes értékű élethez: egészségre, lelki békére és elégedettségre. Ezek közül első az egészség, mivel ez a legfontosabb és legalapvetőbb előfeltétel.

Ezen a szemináriumon feltárjuk a klasszikus jóga gyógyító és egészségfejlesztő szerepét a teljes és tartós testi és lelki egészség elérésében és megőrzésében, hogy könnyedén, erős állóképességgel, vitalitással és immunitással tudjunk megfelelni a modern élet fokozódó követelményeinek. Ezt úgy érhetjük el, hogy a jóga különböző területeiről származó, a teljes emberi lény mély megértésében gyökerező, tudományos sorrendben és módszerrel végrehajtott gyakorlatokat és eljárásokat alkalmazunk.

A jógát manapság az orvoslás legkülönbözőbb területein egyre több doktor ajánlja, mivel bebizonyosodott, hogy hatékony egészségfejlesztő tudomány, amely magát az életminőséget javítja.

„A jóga olyan tudomány, amely életünk durva szintjétől a finom szintjéig számos területen hasznosítható. A jógát mindenképpen alkalmazhatjuk az elme nyugalmának megteremtésére, és ez az egyetlen olyan tudomány, amely az emberiség rendelkezésére áll a mentális terület gyógyítására. Ha javítanál a tested állapotán és a fizikai egészségeden, akkor tudnod kell, hogy a jóga a pozitív egészség minőségének fokozására alkalmas, nem pedig a negatív egészség javítására gyógyszerek, ampullák, vitaminok stb. segítségével. Ha a gyógyulásod érdekében szeretnéd felfedezni a testedben rejlő erőket és kiteljesíteni a tested veleszületett képességeit, akkor az emberiség által ismert legjobb út a jóga.” Swami Satyananda Saraswati 

A program nyelve és fordítás
A program angol nyelven, magyar fordítással történik.

A programot vezeti
Dr Swami Mudraroopa Saraswati rehabilitációs orvoslásra és akupunktúrára szakosodott orvos és nemzetközileg elismert jógatanár és jógaterapeuta. 1988-ban talált rá a Satyananda Yogára, mint jógaútra, és 1999-ben a szannjászára, mint életútra.  Hosszú évekig élt Indiában, a Bihar School of Yoga Ganga Darshan ásramjában. Jelenleg Szerbiában tanítja a Satyananda Yogát, és egyúttal tanul is általa.

Időpont
2024. február 24-25. szombat és vasárnap, 10-14 óra között mindkét napon.

Helyszín
Satyananda Yoga Központ, Budapest.

Regisztráció
A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezéseket emailben igazoljuk  vissza. Csak visszaigazolás esetén lehet részt venni a programon.

Jelentkezési határidő
2024. február 16. A késői jelentkezéseket nem vesszük figyelembe.

Hozzájárulás
A program díja 20000 forint, ami tartalmazza a teljes programon való részvételt.

Fizetési mód
Bankkártyás fizetéssel a webshopunkon keresztül. Befizetem a programdíjat. Kérjük, hogy csak a jelentkezés elfogadását megerősítő emailünk megérkezése után fizessen, és a fizetéshez ezt a módot használja!  Köszönjük!

További részletek
A további részleteket közvetlenül a jelentezőknek küldjük emailben.

Szeretettel várunk!

 

SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission.