A Bhagavad gítá jógája

Elvonulás az ásramban szannjászin jógatanárokkal, május 5-8.

A Bhagavad Gítá egyedülálló filozófiai és spirituális értekezés, amely teljes útmutatást nyújt az őszinte keresőnek. Egyszerre mélyen spirituális, misztikus és gyakorlatias. A Bhagavad Gítá a világ kulturális örökségének egyik örökéletű és legmélyenszántóbb műve. A benne rejlő saktí avagy energia életre szóló inspirációt adhat a gyakorló számára. 
A Bhagavad Gítá a hétköznapi emberhez szól és a mindannyiunk életében felmerülő problémákkal foglalkozik, ezért az igaz élet legértékesebb kézikönyvének tartják. Értelmezi a fő jógaágak szerepét, feltárja a karma jóga, a rádzsa jóga, a bhakti jóga és a gjána jóga gyakorlás valódi célját.
Az ászanák, pránájámák és meditáció végzése jó kiindulópont. Azonban a jóga, önmagunk és az élet megértésének elmélyítése érdekében szvádhjáját is végeznünk kell, ami a szentiratok elmélyült tanulmányozását és a bennük rejlő tudást is alkalmazását jelenti. Ez pedig elengedhetetlen minden őszinte jógagyakorló számára.

A program
A mű általános ismertetése mellett a Bhagavad Gítá egy konkrét tanítására is összpontosítunk: hogyan lehet emelkedetté tenni az életünket és spirituálisabbá válni úgy, hogy a világ és a családunk részeként megfelelünk a modern élettel járó minden kötelezettségnek.
A szeminárium témái: a szenvedés helye az életben; hogyan győzzük le a szenvedést és a fájdalmat; melyek a jógi tulajdonságai és hogyan fejlesszük azokat; mi a feladatunk az életben és hogyan ismerjük azt fel; mi legyen életünk középpontja és hogyan találjuk rá; hogyan fogadjuk el az életet úgy, ahogyan az elénk tárul; hogyan legyünk spirituálisak, miközben az anyagi világban élünk; hogyan használjuk a mindennapi tevékenységet a belső fejlődésre és haladásra.
A program az előadások mellett hatha jóga, rádzsa jóga, mantra jóga, karma jóga és bhakti jóga gyakorlatokat is tartalmaz.

Vendég szannjászin jógatanárok
Swami Omgyanam Saraswati és Swami Mudraroopa Saraswati (Szerbia)

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térképért kattints ide.

Időpontok
Érkezés, regisztráció: május 5. csütörtök, 16-17 óra
Programkezdés: május 5. csütörtök, 18 óra
Program vége: május 8. vasárnap 13:30 óra
Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a teljes programra lehet jelentkezni. Köszönjük a megértést!

Létszám
A programra maximum 25 fő jelentkezését fogadjuk, a minimális létszám 15 fő.

Jelentkezés folyamata
1. Töltsd ki a jelentkezési lapot. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációdat követően 5-7 napon belül felvesszük veled a kapcsolatot a megadott email címen, amiben értesítünk jelentkezésed státuszáról, ami kétféle lehet: 1. elfogadott, de nem megerősített vagy 2. nem elfogadott.
3. Elfogadott jelentkezés esetén kérjük, fizesd be a részvételi díjat a jelentkezési határidőn belül.
4. A részvételi díjat bankkártyával tudod befizetni. A bankkártyás fizetési felületet alább találod. A befizetésed beérkezése után automatikusan megküldjük számodra a befizetésről az E-számlát, ami részünkről az elfogadott jelentkezésed megerősítését jelenti. Ezzel biztossá válik a helyed a programon.

Jelentkezési határidő
2020. április 11.

Hozzájárulás és fizetés
A program díja, ami tartalmazza az étkezéseket is, 45000 forint, amit a webshopunkon keresztül lehet befizetni bankkártyával. Tovább a fizetéshez.

Szállás
A faluban 4000-5000 Ft/éj áron tudunk szállást foglalni 2-3 ágyas elhelyezéssel. Egyágyas elhelyezésre ezen a programon nincs lehetőség Szállásigényedet a jelentkezési lapon tudod jelezni.

Szállásdíj fizetés
A szállást a helyszínen szükséges készpénzben befizetni. Ezért kérjük, hogy szállásdíjat ne utalj át az Alapítványunk számlájára! Köszönjük!

Étkezés
Az ásramban vegetáriánus étrendet követünk. Minden étkezéshez frissen készítjük az ételeket, melyek főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaznak.
Tejtermékeket nem főzünk az ételekbe; azok fogyasztása választható, így az ételek alkalmasak laktózmentes diétán lévőknek is.
A főzés során különféle olajakat használunk zsiradéknak, így az ételek a vegán táplálkozást követőknek is megfelelnek.
Ha gluténmentes étrendet követsz, és ezt a jelentkezési lapon előre kéred, minden ebédre és vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani.
Egyéb étel-intolerancia miatti speciális igényeket azonban, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért, ha érintett vagy, kérjük, a fentieket mérlegelve jelentkezz a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Készülj úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházatod!
Kényelmes ruha jógagyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kültéri tevékenységekhez és kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek
WC papír

Lemondási feltételek
Több, mint 7 nappal a program előtt történő lemondás esetén visszatérítjük a befizetett összeg 90%-át. 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem térítjük vissza.
A jelentkezési lapon nyilatkoznod kell majd e feltételek elfogadásáról.
Szeretettel várunk!