VIII. Kirtan Csodája, különleges meghívott vendéggel

Február 17. vasárnap, 15-17 óra

A kirtan mantrák közös éneklése, ami élvezetes és örömteli jógagyakorlat a pozitív  érzelmi állapot elérésére.
Kiválóan alkalmas az elme lecsendesítésére, segít a stresszkezelésben és a feszültségoldásban. A relaxációnak és az energiaszint emelésének is az egyik legjobb módja.

A Kirtan Csodája egyszerre kínál felemelő spirituális élményt és alkalmat nemes erények kifejezésére, mint a nagylelkűség és jótékonyság.  E mostani alkalom során a résztvevők a „téglajegyként” működő adományos belépővel személyesen is hozzájárulhatnak a tradicionális jóga egyik jelentős magyarországi központjának, a szóládi Magyar Jóga Társulás ásram új főépületének megépítéséhez.

A program különleges vendége
A Satyananda Yoga egyik leginspirálóbb zenésze és mantraénekese, Sannyasi Mahesh lesz meghívott vendégünk a VIII. Kirtan Csodája programon. Magával ragadó személyiségével számos embert motivált már arra, hogy elmélyüljön a kirtan és mantrák világában.

A kirtanról
A kirtan mantrák közös éneklése hangszeres kísérettel. Amellett, hogy kirtan közben megtapasztalhatjuk a közös éneklés felszabadító erejét, jógagyakorlatként (egyfajta meditációként) kiválóan alkalmas az érzelmek kezelésére, az elme lecsendesítésére, a stressz hatásainak enyhítésére is. Másfél óra közös kirtanozás garantáltan elfeledteti a hétköznapok gondjait, pozitív energiával és életerővel tölt fel. Tradíciónk névadója, Swami Satyananda Saraswati szerint a kirtan a 21. század jógája. Gyere el, és tégy egy próbát! Előképzettség, énektudás nem szükséges.

Sannyasi Maheshről
Sannyasi Mahesh éveken keresztül élt a Satyananda Yoga indiai ásramjában, Mungerben, a Bihar School of Yogában, ahová azóta is rendszeresen visszatér. Az ásram kirtan és mantra programjainak egyik vezető zenésze, énekese. Hatalmas repertoárral rendelkezik, jól ismeri mind a szanszkrit mind a hindi nyelvű mantrákat, hitelesen és érzékenyen tudja átadni ezeket az ősi szent szövegeket. Sannyasi Mahesh profi zenész és magával ragadó, énekes, aki tele van életerővel és energiával. A jógikus tanulmányok mellett folyamatosan képzi magát zeneileg is. Jelenleg Londonban él, rendszeresen tart itt és Európa-szerte kirtan, mantra és náda jóga programokat. Budapestre azért érkezett, hogy új CD-jén dolgozzon. Itt tartózkodása alatt workshopt is tart majd.

Jótékonysági célunkról
A Magyar Jóga Társulás ásram története 2005-ben kezdődött, amikor tradíciónk vezetője Swami Niranjanananda engedélyt adott a megvalósításra. 2006-ban vásároltuk a területet a Somogy megyei Szóládon, 2008-ban pedig Swami Niranjanananda tartott földszentelést. Az ásram első hivatalos programjára 2010-ben került sor, 2011-ben pedig Swami Satsangi, tradíciónk egyik legkiemelkedőbb szannjászinja felavatta az ásram szertartás épületét. Azóta rendszeresen tartunk itt elvonulásokat és táborokat elismert nemzetközi tanítók vezetésével. A tradicionális jóga tanításait követjük, melynek célja a boldog, egészséges és elégedett élet.

Idén tavasszal kezdődik meg az ásram új főépületének építése. A mintegy 500 négyzetméter alapterületű épület egy nagy gyakorlóteremnek és szállásoknak is helyt ad. A programból befolyt adományokat teljes egészében az építkezésre fordítjuk.

Téglajegyek” a programra való belépéskor válthatók 1500 – 50 000 Ft közötti összegben, egyéni szándéktól és lehetőségtől függően. Az 50 000 forint felett adományozó támogatóink nevét az épületen kiemelt támogatóink listájában is feltüntetjük.

A programon büfével is készülünk, ahol indiai finomságok is megtalálhatók majd! Regisztrálj a programra itt.

Helyszín: Keleti Álmok Háza, XIII. kerület, Rozsnyai utca 9, néhány perc séta a Forgách utcai metróállomástól.

Időpont: 2019. február 17, vasárnap, 15-17 óra. Érkezés: 14.30-tól

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!