Barion Pixel

Jóga pillanatról pillanatra

Egy hét jóga-életmód az ásramban, július 15-21.

Spirituális utad meghatározó Satyananda Yoga elvonulására várunk.  A Satyananda Yoga rendszere a jóga ősi hagyományán és a jóga ágainak átfogó gyakorlásán alapul. A napi gyakorlás részei lesznek a hatha jóga, a rádzsa jóga és a mantra jóga gyakorlatai, az ászanák, pránájámák, relaxáció, jóga nidrá, különféle meditációs- és speciális mantragyakorlatok.  De nem csak ennyi, hiszen a Satyananda Yogában fontos szerepet kap a karma jóga, a bhakti jóga és a gjána jóga különböző attitűdjeinek és alapelveinek gyakorlása is. Az elvonulásról egy teljes jóga-életmód programot és annak tapasztalatát viheted haza magaddal. Tudni fogod, hogy a mindennapi életed során a jógagyakorlás rövid pillanatain, azaz a jógakapszulákon keresztül miként fejleszd a tudatosságodat, hogyan kapcsolódj saját belső erődhöz és nyugalmadhoz, és hogyan váljon az elfogadás és pozitivitás a mindennapi interakcióid és tevékenységeid részévé. Vagyis hogyan éld a jógát pillanatról pillanatra.

A programot a Satyananda Yoga tradíció szannjászinjai vezetik, akik a Satyananda Yoga Academy Europe tanárai is: Swami Omgyanam, Swami Maitreyi, Swami Mudrarupa, Swami Bhaktananda.

Az egyhetes elvonulás csúcspontja az utolsó napra eső Guru púrnimá ünnep.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térképért kattints ide.

Időpontok
Érkezés, regisztráció: július 15. hétfő, 15-17 óra
Programkezdés: július 15. hétfő, 18 óra
Program vége: július 21. vasárnap 21 óra, a Guru púrnimá havan végén

Hogyan tud jelentkezni
1. Regisztráljon a jelentkezési lap kitöltésével. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációja után emailben tájékoztatjuk jelentkezése elfogadásáról.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a jelentkezéssel fizetési kötelezettséget vállal. A lemondási feltételeket itt találja.

Jelentkezési határidő
2024. június 30.  Késői jelentkezéseket nem veszük figyelembe, ezért azoknak, akik szeretnének jönni, javasoljuk, hogy jelentkezzenek időben.

Hozzájárulás
A résztvevők adománnyal járulhatnak hozza a program megvalósulásához szándékuk és helyzetük szerint, vagyis nincs meghatározott részvételi díj. Ez lehetőséget nyit azoknak, akik nem, vagy csak kis összeget tudnak adományozni. És azoknak is, akik egy magasabb összeggel szívesen támogatják mások részvételét is. Többlet esetén: azt további adományos programokra vagy az ásram és a budapesti jóga központ működésére fordítjuk.  Tájékoztatásul: a program önköltsége személyenként 85 ezer forint.

Adományozás módjai
Az adomány befizetésének két módja van. A programot megelőzően bankkártyás fizetéssel vagy érkezéskor a helyszínen készpénzben.

Szállás  – szállásfoglalás egyénileg
Az ásram területén a résztvevők ingyenesen sátrazhatnak a program során. Ezt az igényt a jelentkezési lapon kell jelezni.

A falusi szálláshelyet igénylőknek egyénileg kell foglalniuk a szállásukat. Itt található a faluban áltlunk ismert szálláshelyek listája.

Étkezés
A résztvevőknek napi három étkezést biztosítunk. Az étrend vegetáriánus, főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaz. Nem használunk állati eredetű alapanyagoakat, a tejtermékek fogyasztása választható, az ételek alkalmasak laktózmentes és vegán étrendet követőknek is.  A gluténmentes ételeket igénylők számára ebédre és vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani. Az igényt a jelentkezési lapon kell előre jelezni.
Ételintoleranciával kapcsolatos más speciális igényeket, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért kérjük, hogy a fentieket mérlegelve jelentkezzen a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Készülj úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházatod!
Kényelmes ruha jógagyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kültéri tevékenységekhez és kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz,
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap,
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó- és tisztítószerek, szúnyogriasztó, kullancskiszedő,
WC papír.

Szeretettel várjuk!

 

SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission.