A változás erejének felébresztése

Online reggeli szádhaná 2022. 02. 02-05. 02 között

A Satyananda Yoga követőiként kivételes helyzetben vagyunk, mivel időről-időre világos útmutatásokat kapunk tradíciónk spirituális mesterétől, hogy egy adott időszakban milyen irányelveket kövessünk és milyen módszereket gyakoroljunk. Azért vagyunk szerencsések, mert az iránymutatás a jóga legmagasabb szintjéről érkezik hozzánk, egy olyan különleges személytől, aki kiemelkedő jógik ősi hagyományvonalának elismert tagja és aki egyaránt rendelkezik a jóga teljes tudományának és a mai társadalom valódi szükségleteinek megértésével.

A Bihar School of Yoga egy teljes jógaéletmód szádhanát tett közzé az elmúlt évben. A teljes jelző itt egy olyan programra utal, amelynek elemei valóban alkalmasak a személyiségünk és létezésünk minden szintjének kezelésére, vagyis az ászanákon, pránájámákon és meditáción kívül számos más összetevőt is tartalmaz.  A szádhaná pedig a jóga alfája és omegája, az a folyamat, amin keresztül megtörténik önmagunk átformálása, jobbítása. Mindannyian rendelkezünk a változás képességével, és a szádhanában ezt használjuk, hogy a mindennapi életünk során egyre pozitívabb és konstruktív módon nyilvánuljunk meg gondolkodásunkban, viselkedésünkben és tetteinkben.  

Ennek a teljes jógaéletmód programnak az egyik eleme a mantragyakorlás. Bár a Satyananda Yoga gyakorlók legtöbbje ismeri és végzi a három reggeli mantrát, ami ugyancsak része az életmódprogramnak, ez a szádhaná azonban tartalmaz három másik mantrát is, amit valószínűleg kevesebben ismernek. Ezek a Ganésa atharvasirsjam, a Hanumán csaliszá és a Guru sztótram, az általunk kínált a program célja pedig az, hogy segítséget adjon megtanulásukhoz és gyakorlásukhoz.

Ezért 2022. 02.02-től 2022. 05. 02-ig hetente 5 alkalommal fogjuk közösen végezni online a szádhanának ezt a részét. A program zártkörű, ami azt jelenti, hogy olyanokat várunk, akik elkötelezik magukat a gyakorlás mellett a teljes időszakra. A program ingyenes.

Szádhaná időpontok
2022. 02. 02-től 2022. 05. 02 között minden hétköznap reggel 6:30-6:50 között.

Regisztráció
A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Jelentkezési határidő
2022. január 30.

Részvételi díj
A program ingyenes, támogatást azonban örömmel fogadunk az alapítványunk működéséhez. Az adományküldés lehetőségeiért kattints ide!

Technikai szükségletek
Internet kapcsolat és egy alkalmas eszköz: laptop, asztali számítógép, tablet vagy mobiltelefon. A kamera bekapcsolása kötelező, hogy a tanár láthassa az összes résztvevőt. Fenntartjuk a jogot, hogy csak a kamerán keresztül látható résztvevők maradhatnak az online közvetítésben.

Alkalmazás letöltése
Az élő, online jógaórához a Zoom nevű alkalmazást használjuk, amit javasolt még az óra előtt letölteni és telepíteni. A Zoom telepítéséhez kattints ide.

Felelősség
Tekintve, hogy az online óra egy speciális helyzet, mely során nem egy fizikai térben vagyunk együtt, és a tanár nem feltétlenül ismeri személyesen vagy láthatja úgy a résztvevőket, ahogyan egy normál jógaórán. Ezért fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a programon csak mentálisan egészséges emberek, és a csak saját akaratukból és saját felelősségükre vehetnek részt, valamint, hogy semmilyen jellegű sérülésért nem vállaljuk a felelősséget. Az online programra való regisztrációval és belépéssel a jelentkezők ezt elfogadják!

SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission.