Barion Pixel

A TUDATOSSÁG

ELVONULÁS, JÚNIUS 23-25.

Az elvonulás témája egy olyan kiemelkedő és mindent meghatározó képesség, a tudatosság lesz, amely nem csak a jóga, hanem emberi létezésünk szempontjából is alapvető. „Mit értünk tudatosság alatt? A legtöbb ember számára a tudatosság puszta tudást jelent. Gyakran mondjuk, hogy „ennek tudatában vagyok”, ami azt jelenti, hogy tudunk valamit. Ez a jógában szintén tudást jelent, ugyanakkor sokkal többet is. A tudatosság általános értelemben azt jelenti, hogy felfogjuk, tudjuk, érezzük, mi történik körülöttünk. Azt is jelenti, hogy tudjuk, mi történik bennünk. A legtöbb ember nagyon keveset ért abból, ami körülötte és bennük történik. Ez a tudatosság alacsony állapota.” Swami Satyananda Saraswati

Swami Anandananda Saraswati (Olaszország), Swami Satyananda közvetlen tanítványa, 2022 decemberében Mungerben, a Bihar School of Yogában tartott előadássorozatot a jóga egyik legfontosabb aspektusáról, a tudatosságról. Most a szóládi Magyar Jóga Társulás ásram elvonulásán is ezt a témát világítja meg a résztvevők számára, amiben segítségére lesz a több mint ötven éves jógatanári tapasztalata és rá jellemző alapos, de közérthető és szellemes előadásmód.

Az elvonulás napirendje a jóga Satyananda rendszerében alkalmazott jógaágak integrált gyakorlására épül. Az előadások mellett lesz ászana és pránájáma gyakorlás, relaxáció, meditáció, mantra és karma jóga.  A program angol nyelvű előadásait magyar tolmácsolással követhetik a résztvevők.

Helyszín
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térképért kattints ide.

Időpontok
Érkezés, regisztráció: június 23. péntek, 15-17 óra
Programkezdés: június 23. péntek, 18 óra
Program vége: június 25. vasárnap 13:30 óra

Hogyan tudsz jelentkezni
1. Regisztrálj a jelentkezési lap kitöltésével. Tovább a jelentkezési laphoz.
2. Regisztrációd után emailben tájkoztatunk jelentkezésed elfogadásáról.

Jelentkezési határidő
2023. május 25.

Hozzájárulás
A részvevők adománnyal járulhatnak hozzá a program megvalósulásához, szándékuk és helyzetük szerint, vagyis nincs meghatározott részvételi díj. Ez lehetőséget nyit azoknak, akik nem, vagy csak kis összeget tudnak adományozni. És azoknak is, akik egy magasabb összeggel szívesen támogatják mások részvételét is. Többlet esetén: azt további adományos programokra vagy az ásram és a budapesti jóga központ működésére fordítjuk. Örömmel látunk mindenkit, köszönet minden adományért! Tájékoztatásul: a program önköltsége személyeként 48 ezer forint.

Adományozás módjai
Az adomány befizetésének két módja van. A programot megelőzően bankkártyás fizetéssel vagy érkezéskor a helyszínen készpénzben.

Szállás  – szállásfoglalás egyénileg
Az ásram területén a résztvevők ingyenesen sátrazhatnak a program során. Ezt az igényt a jelentkezési lapon kell jelezni.

A falusi szálláshelyet igénylőknek egyénileg kell foglalniuk a szállásukat. Itt található a faluban elérhető szálláshelyek listája.

Étkezés
A résztvevőknek napi három étkezést biztosítunk. Az étrend vegetáriánus, főként gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket, esetenként tejet, tejterméket és olajos magvakat tartalmaz. Állati eredetű alapanyogakat nem használunk; a tejtermékek fogyasztása választható, az ételek alkalmasak laktózmentes és vegán étrendet követőknek is.  A gluténmentes ételeket igénylők számára ebédre és vacsorára rizst és főtt zöldségeket, reggelire pedig gluténmentes gabonából készült ételeket tudunk biztosítani. Az igényt a jelentkezési lapon kell előre jelezni.
Egyéb étel-intolerancia miatti speciális igényeket azonban, mint a például a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek összetétele, nem áll módunkban kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba. Ezért kérünk , hogy a fentieket mérlegelve jelentkezz a programra! Köszönjük!

Hozz magaddal
Készülj úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházatod!
Kényelmes ruha jógagyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kültéri tevékenységekhez és kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek, szúnyogriasztó, kullancskiszedő
WC papír