Barion Pixel

E-Újság cikk létrehozás

Bejegyzés / Új hozzáadása

Cím a “Címsor megadása” mezőben. Majd a Közvetlen hivatkozás szerkesztése: automatikusan létrehozza a címből, de az évet tegyük elé kötőjellel, pl: “2017-” (Szerkesztés majd OK gombbal mentés)

Screenshot from 2018-02-06 11:01:50

Kategória bejelölés: E-Újság cikk

Facebook auto-post kikapcsolása (ne legyen pipa az Autopost to… Facebook-nál). nem fog látszani az Autopost to…

Screenshot from 2018-02-06 11:03:29

Szerző: “Kiemelés 5” -re formázva az első sorban. (ha nem látszik a stílus választó, nyomjátok meg az eszköztár  utolsó gombját – “Bővebben… tag beillesztése” gomb mellett).

Screenshot from 2018-02-06 11:11:07

A cikk szövegében előforduló gyakori hibát tömeges javítására (kalapos ő és ű, valamint sok felesleges új sor) olvasd el ezt a cikket. (Főleg hosszabb cikkeknél praktikus – és jobban is lehet figyelni a tartalomra, ha ezeket előzetesen javítjuk.)

Figyelj a hasábok sorrendjére – a szöveg maradjon változatlan (pdf-ben a szöveg kijelölésekor valamikor átugrik a szomszédos hasábra, így összekeveredhet a szöveg.)

Minden paragrafust enter-rel válasszunk el (a copy / paste -el beemelt szövegeknél nincs mindig “enter” a paragrafusok között, ezt tegyük bele kézzel. (Bekezdés stílus a szöveg esetében – automatikusan erre áll a szerkesztő.)

A cikken belüli fejezetcímeket tegyük saját paragrafusba, bold / kövér betűvel.

Bővebben elválasztót (“Bővebben… tag beillesztése” gomb) adjuk hozzá az első paragrafus után (a szürke …—MORE—… jelzi a szövegben, hol van az elválasztó).

Screenshot from 2018-02-06 11:16:40

Formázzuk meg a szöveget: tördelés, kalapos ő-k, ű-k; helyesírás, stb… Előnézet gombbal megmutatja a cikket új ablakban – javítsuk a maradék tördelési problémákat (a szóköz törlése a szó végéről, majd új szóköz – ez töröl más, nem látható izéket is). pl az alábbi képen: “… egy másik ajtó nyílik a saktipáttal.” után nem kell új sor, “…Minden más hatáson kívül ez az egyik” után nem kell új sor. javítása: delete és új szóköz.

Screenshot from 2018-02-06 11:24:46

Ha a formázás rendben, írjuk be a jellemző címkéket a google-s táblázatban összeszedettek közül a pontos írásra figyelve (vesszővel elválasztva lehet többet; klikkre hozzáadja; az “x”-el törölhetők a tévesek), majd nyomjuk meg a Hozzáadás gombot.

Screenshot from 2018-02-06 11:31:14

Ellenőrzés:

  • Cím helyes
  • Közvetlen hivatkozás (van benne év)
  • Cikk szövege (szerző az első sorban formázva, helyesírás, formázás rendben)
  • Kategória: E-Újság cikk
  • Címkék beállítva

Ha minden rendben, jobb oldalon a Közzététel (az első mentés után Frissítés lesz).

Ezután:

  • Közzétéve
  • Nyilvánosság: Nyilvános
kell legyen.
Screenshot from 2018-02-06 11:37:08
Kész vagyunk! A cikk meg kell jelenjen az E-Újság / E-Újság cikkek menü oldalán. Ha valamivel nem boldogulsz, állítsd az Állapotot Vázlatra és a “Mentés vázlatként” gombbal mentsd el, és szólj: mi a cikk címe és a mi a gond vele.
Ellenőrzésképp navigálj a kezdőoldalra (satyananda.hu) és nyomj egy refresh-t – ha valamelyik cikked megjelenik, akkor a kategóriát állítsd be a cikkhez. Nem szabad a kezdőoldalon megjelenniük, csak a menüben.