Barion Pixel

A kert a szádhanám

Jóga-ökológia szádhaná az ásramban – centenáriumi program

„A kert a szádhanám” címmel jóga-ökológia programot indítunk a Magyar Jóga Társulás ásramban, Szóládon.  A kert, a ligeterdő és gyümölcsös egyes részeinek ápolásán keresztül lehetőséget teremtünk minden érdeklődő számára az ásramhoz és a jógához való kapcsolódásra és a jóga Satyananda rendszere által tanított speciális jóga-ökológia módszerek elsajátítására.  Ehhez várjuk mindazok jelentkezését, akik elvállalják egy-egy részterület gondozását az ásram kertjeiben. Így csatlakoznak az ásram életéhez és közösségéhez, valamint részesei lesznek a Sri Swami Satyananda születésének századik évfordulója tiszteletére rendezett centenáriumi eseményeknek is. A jelentkezők választhatják a zöldségeskert valamelyik ágyását, a virágos kertek, a málnás vagy a gyümölcsös gondozását, és ezért rendszeresen eljönnek az ásramba és szádhanáként végzik a növények és kertek gondozását egy teljes idényen keresztül, április elejétől október végéig.

Csoportos vagy egyéni jelentkezés
Egy-egy területet gondozását többen is végezhetik, így akár néhány fős csoportok is jelentkezhetnek az egyes részfeladatokra.

Szükséges-e szakértelem
Mivel a program egyik célja a kertgondozással kapcsolatos tudásunk átadása is, ezért jelentkezhetnek olyanok is, akiknek ezen a területen még nincs ebben tapasztalatuk, de szívesen tanulnának. A jelentkezők részéről a legfontosabb a lelkesedés, az elköteleződés és a rendszeresség. Minden másban támogatjuk őket, és biztosítjuk a feladatok elvégzéséhez szükséges eszközöket is.

Rendszeresség és időpontok
A kert ápolása rendszerességet igényel. Két-három hetente legalább egyszer szükséges vele foglalkozni. A résztvevők előzetes bejelentkezés után jöhetnek hétközben vagy hétvégén is az ásramba. A vonattal érkezők számára transzfert is tudunk biztosítani az ásram és a szárszói állomás között.

Mantra
E különleges jóga-ökológia szádhanának része lesz egy mély hatású ősi védikus mantra is, amit a résztvevők elsajátíthatnak az ásramban.

A jelentkezők számára e-mailben megküldjük a további tudnivalókat, illetve itt találják a választható területeket.

Jelentkezési határidő
2024. április 30.

Jelentkezés módja
A jelentkezést e-mailben várjuk az admin@satyananda.hu címre

A szádhaná helyszíne
Magyar Jóga Társulás, Szólád. Térképért kattints ide.