Utazás a hang világába, június 14-17. az ásramban


Igazán mély pozitív változást csakis akkor érhetünk el életünkben, ha tudatalatti szinten dolgozunk. Szimbólumok, hangok, érzelmek, ez a tudatalatti nyelve. Az elvonulás során a fő fókusz a Satyananda Yoga tradícióban alkalmazott olyan eszközökön lesz, melyek a hangrezgések személyiségfejlesztő, stresszoldó és a külvilágban pozitív változást hozó tulajdonságait aknázzák ki.

Külön jóga ág foglalkozik a hangrezgések személyiségfejlesztő hatásával: ez a náda jóga. A náda jóga egy ősi rendszer, amely a hangok rezgését használja arra, hogy kiterjessze az egyéni tudatosság határát. Ez az önmagában is teljes jóga rendszer azonban fontos része – legfőképpen mantra formájában – olyan más rendszereknek és gyakorlatoknak is, mint például az ászanák, pránájámák, meditációk és különböző szertartások.

A mantra szankszkrit meghatározása: ’mananah iti trajáté’ – a ’hang, amely felszabadítja az elmét’. A mantrákat a különféle dallamok és ritmusok segítségével megszólaltatva, a meditációnak egy dinamikus, közösségi formája válik lehetségessé. A szanszkrit mantráknak óriási átalakító erejük van fizikai, érzelmi és mentális szinteken, amennyiben rendszeresen és összpontosítva gyakoroljuk azokat.

Ezen a szemináriumon a Magyar Jóga Társulás központban megszokott kiegyensúlyozott jógikus napirendet követjük, ahol minden foglalkozáson a hang átalakító ereje áll a fókuszban. Gyakoroljuk a szvara szádhana nevű náda jóga gyakorlatot, ahol a zenei skálát használjuk arra, hogy a meditatív tudatosságot a csakrák tudatosságával ötvözzük. Kirtanokat és bhajanokat éneklünk, érzelmi energiáinkat pozitív irányba tereljük általa. A kirtan a bhakti jóga egyik eszköze, az egyik legfontosabb jógagyakorlat a XXI. században (Swami Satyananda).

Gyakorolni fogunk napi használatra javasolt mantrákat, melyek célja mindennapjaink minőségének emelése: védelem, gyógyulás, bölcsesség és akadályok elhárítása. Megismerkedünk egy meditációs technikával, melynek során az OM mantrát fogjuk használni. Minden napot különleges ősi rituáléval, a tűzszertartással zárjuk. Itt is központi szerepük lesz a mantráknak.

Az elvonulást a Satyananda Yoga Kirtan Csoport tagjai vezetik. A csoport 2011 óta heti rendszerességgel tart foglalkozásokat Budapesten és vidéken, és az évek során számos nagy sikerű rendezvény házigazdája volt. Az ezeken készült felvételekből jó pár meghallgatható YouTube csatornánkon is. Követhetsz minket Facebook csatornánkon is.

A program alkalmas minden korosztály számára. Előzetes tapasztalat nem szükséges. Ajánljuk mindazoknak, akik nyitottak és érdeklődnek a jóga eredeti rendszere iránt, és akik tapasztalatot szeretnének szerezni a náda jóga területén és az ősi mantrák kántálásában.

Helyszín: A Magyar Jóga Társulás ásram, 8625 Szólád, Arany János utca

Jelentkezés módja: a jelentkezési lap elküldésével és a részvételi díj befizetésével. A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével együtt érvényes.

Jelentkezési határidő: 2018. június 8.

Részvételi díj: 34,925 Ft (27.500 Ft+ Áfa) Az ár a programon való részvételt és az étkezéseket foglalja magába.

Lemondási feltételek
Program lemondás: Több, mint 7 nappal a program előtt történő lemondás esetén a befizetett összeg 90%-át térítjük vissza. 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem térítjük vissza.
Szállás lemondás: 7 napon túli lemondás esetén nem kell megfizetni a lefoglalt szállás díját. 7 napon belüli lemondás esetén meg kell fizetni a lefoglalt szállás díját.

Szállás: saját sátorban a Központ területén ingyenes. A faluban 3000 Ft/éj áron tudunk szállást biztosítani 2-3 ágyas elhelyezéssel. Egyágyas elhelyezés 6000 Ft/éj. Szállásigény bejelentése a jelentkezési lapon. Fontos: A szállás díját ne utalják át, hanem a helyszínen, regisztrációkor készpénzben fizessék be!

Étkezés: A program során reggelit, ebédet, vacsorát biztosítunk a résztvevők számára. Az ételek lakto-vegetáriánus étrend szerint készülnek, főként gabonákat, zöldségeket, gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaznak. A tej és tejtermékek fogyasztása opcionális; ezeket nem főzzük bele az ételekbe. Kérjük, vegyék figyelembe a jelentkezéskor, hogy étel-intoleranciából fakadó igényeket nem tudunk kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba.

Regisztráció és szállás elfoglalása: június 14. 13:00- 14:45 óra
Programkezdés: június 14. 15:00 óra
Program vége: június 17. 14.00 óra

Ásram szabályok: kérjük olvassa el itt.

Hozzon magával:
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek
WC papír