Satyananda Yoga kurzus kezdőknek

1. modul: január 8 – március 27,   2. modul: április 17 – június 26.
jogaorak_right_1

Folytatjuk a januárban elkezdett Kezdő kurzusokat. A Kezdő 2. modul hétfői órái április 23-án kezdődnek, a keddi órák április 17-én. A csoportok továbbra is  azonos tematikát fognak követni, a különbség csak az időpontban van. A 2. modulra azok jelentkezhetnek, akik az 1. modult elvégezték.

Az egyik csoport órái hétfőnként 18 órától 19.30-ig lesznek, a másiké keddenként 18.30-tól 20 óráig. Az órákat a Satyananda Yoga központ tapasztalt tanárai vezetik. A tanfolyamok két egymásra épülő modulból állnak. A kezdő tanfolyamok résztvevői elsajátítják a hatha jóga és a rádzsa jóga alapjait, ahogyan az a jóga eredeti tanításaiban szerepel. A Satyananda Yogára a szisztematikus haladás jellemző, ezért a kezdő tanfolyamok célja, hogy a gyakorlók szilárd alapokat szerezzenek, ami a későbbiekben lehetővé teszi számukra a hatha jóga és rádzsa magas szintű gyakorlását.

A tananyag hatha jóga részét az ászanák és légzőgyakorlatok adják. A Satyananda Yogában különösen alapos a felkészülés a hatha jógában. Olyan gyakorlatokkal kezdődik, amik számos ok miatt nélkülözhetetlenek azért, hogy később a klasszikus jóga-ászanák valamennyi jó hatását elérhessük. Vagyis nem haladó ászanákkal és légzőgyakorlatokkal kezdünk, mert a fő szempont a biztonságos haladás és a megértés elmélyítése, ezért a kezdő jógatanfolyamaink alkalmasak mindenki számára.

A tanfolyamon a rádzsa jóga tanulása is hasonlóképpen, az alapokkal kezdődik. Ezek közül első a világhírű Satyananda Yoga technika, a jóga nidrá, amit egy speciális meditáció követ, ami azért kiemelten fontos, mert az összes többi létező meditációs módszernek az alapja. Mindkettőt, vagyis a jóga nidrát és a meditációt is lépésről lépésre tanulhatják meg a résztvevők.

A tanfolyam otthoni gyakorlást is igényel, amihez támogatást biztosítunk, rendszeresen küldve az elvégzendő gyakorlatokat és egyéb inspiráló írásokat. A résztvevők számára fórumot is biztosítunk, ahol beszámolhatnak az otthoni gyakorlásukról, a tanárok pedig visszajelzést és szükség esetén segítséget adnak számukra. Így, noha a tanárok és a tanulók hetente csak egyszer találkoznak személyesen, a kapcsolat szorosabb lesz köztük.

A két modul végére a résztvevők megértéssel fognak rendelkezni a hatha és a rádzsa jóga alapjairól, és képesek lesznek összeállítani és végezni saját szádhanájukat, spirituális gyakorlásukat, ami közelebb viszi őket ahhoz, hogy éljék a jógát, ami a Satyananda Yoga célja.

A kurzuson tanított gyakorlatok végzésének természetesen számos kiváló hatása van. A magasabb és több szintű tudatosság, jobb erőállapot, fokozódó önbizalom és koncentrálóképesség valamint a tudatos ellazulás és elengedés képessége, valamint a személyiség mélyebb rétegeinek megismerése mind szükségesek ahhoz, hogy pozitívan tudjuk venni az élet kihívásait. A siker természetesen azon múlik, hogy mennyi energiát fektetünk a munkába; azok, akik rendszeresen végzik az előírt gyakorlatokat, részesülni fognak az összes jó hatásból.

Jelentkezés módja: e-mailben az info@satyananda.hu címen. A jelentkezőket kérjük, jelezzék, melyik napon szeretnének járni.

Részvételi díj:
1. modul: 32385 Ft (25500 Ft + ÁFA)
2. modul, hétfői csoport: 22225 Ft (17500 Ft + ÁFA)
2. modul, keddi csoport: 27305 Ft (21500 Ft + ÁFA)

Fizetési határidők:
1. modul befizetése jelentkezéskor, de legkésőbb január 4-ig.
2. modul befizetése április 12-ig.

Fizetés módja: Banki átutalással, vagy készpénzben, a jógaközpontban. Részletfizetésre nincs lehetőség.

Fontos információ: A csoportok zártak, a tanfolyam órái nem látogathatók alkalmi jelleggel.

Helyszín: Satyananda Yoga Központ, XIII. Budapest, Szent István krt. 12 III. 1/a, kapucsengő: 51

Időpontok:
Hétfői csoport: 18-19.30 óra
Keddi csoport: 18.30-20 óra