Satyananda Yoga nyílt nap, június 23, az ásramban

Örömmel tudatjuk, hogy ingyenes nyílt napot tartunk a Magyar Jóga Társulás ásramban. Az egész napos programra várjuk az érdeklődőket. A program délelőtt 10 órától este 20 óráig tart.  Előzetes jógatapasztalat nem szükséges, kezdőket is szívesen látunk. Az előzetesen bejelentkezett résztvevők számára ebédet és vacsorát is biztosítunk.

A Satyananda Yoga korunk egyik kiemelkedő jóga tradíciója, mely az elmúlt ötven évben nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a jóga tudománya ismertté váljon az egész világon. Az első öt évtized hozzájárulásai között szerepel több mint négyszáz könyv kiadása a jógáról, a világ első jógaegyetemének létrehozása, ősi jógatechnikák feltárása és adoptálása a modern ember szükségleteinek megfelelően, a jóga alkalmazásának elterjesztése különböző szakmai és társadalmi területeken, valamint az összes létező jógaág gyakorlatainak megismertetése.

Az első ötven évvel véget ért a jóga terjesztésének korszaka. A most induló új fejezetben a Satyananda Yoga a jógikus életmód fontosságát hangsúlyozza. Ahhoz, hogy az életünket fizikailag, mentálisan és lelkileg egészségesen és magas életminőségen élhessük, a jóga gyakorlását a mindennapjaink részévé kell tennünk, és követnünk kell alapelveit is. Ez a jóga életmód. A jóga életmódot pedig olyan speciális helyen lehet megtanulni, begyakorolni, amit erre hoztak létre. Ez a hely az ásram. Magyarországon egy ilyen hely van, a Magyar Jóga Társulás, Szóládon.

A nyílt nap napirendje különböző jógaágak gyakorlásaiból áll. Egész nap, minden foglalkozás vagy tevékenység kapcsolódik valamelyik jógaághoz, legyen az hatha, rádzsa, karma, mantra, gjána vagy bhakti jóga.  Lesznek előadások, ászana, pránájáma, meditáció, relaxáció, mantra és kirtan gyakorlások, valamint karma jóga, fizikai munkavégzés. A programra szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Helyszín: A Magyar Jóga Társulás ásram, 8625 Szólád, Arany János utca

Jelentkezés módja: a jelentkezési lap elküldésével.

Jelentkezési határidő: 2018. június 21.

Részvételi díj: nincs

Étkezés: A program során ebédet, vacsorát biztosítunk a résztvevők számára. Az ételek lakto-vegetáriánus étrend szerint készülnek, főként gabonákat, zöldségeket, gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaznak. A tej és tejtermékek fogyasztása opcionális; ezeket nem főzzük bele az ételekbe. Kérjük, vegyék figyelembe a jelentkezéskor, hogy étel-intoleranciából fakadó igényeket nem tudunk kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba.

Regisztráció: június 23. 9:00- 10:00 óra

Programkezdés: június 23. 10:00 óra

Program vége: június 23. 20:00 óra

Ásram szabályok: kérjük, olvassa el itt.

Hozzon magával:
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek
WC papír