Jógikus méregtelenítés az egészségért, július 6-8. az ásramban

Jógatábor, fókuszban a satkarmákkal

 

Miért  tartjuk fontosabbnak az autónk rendszeres olajcseréjét, mint a saját belső szerveink és rendszereink karbantartását? Az étkezéshez használt edényeinket gondosan elmossuk kívül-belül. Akkor a testünknek miért csak a külsejével foglalkozunk?  Az évtizedes, karbantartás nélküli használatnak betegség a vége, mert egyes szervek vagy rendszerek nem bírják tovább. A jógikus életmódnak éppen ezért része a test belső méregtelenítése, ami ennek a tábornak a témája.

 

 

A test belsejének tisztítása

A jógik évezredek óta hangsúlyozzák a belső tisztítás és karbantartás fontosságát, és meg is mondják, hogyan lehet ezt természetes módon és olcsón elvégezni. Ezek a satkarmák, avagy a fizikai testet tisztító gyakorlatok.

Számos satkarma technika létezik, a kifejezés a tisztítótechnikák hat csoportjára utal, és mi ezek közül azt a három módszert tanítjuk programjainkon, melyek a legegyszerűbbek és a legalkalmasabbak az általános egészség megőrzéséhez. Azért ezek lettek kiválasztva, mivel ezek a legmegfelelőbbek az átlagfelhasználó céljaihoz.

Életfontosságú rendszerek karbantartása
E három módszerrel megtisztítjuk, kimossuk az orrjáratokat, a gyomrot és a teljes bélrendszert, beleértve a vékonybelet is, amit még a modern orvosi technológia sem tud olyan hatékonysággal elérni, mint a jógik évezredes módszere. A három gyakorlat elvégzése maximum 45 percet vesz igénybe, és ezzel az időbefektetéssel hatalmas haszonhoz jutunk. Javítunk a légző rendszerünk, az immunrendszerünk, az idegrendszerünk, az emésztőrendszerünk és az endokrin rendszerünk működésén, hatékonyságán. A jógakönyvekben több oldalnyi jótékony hatást sorolnak fel csak e három gyakorlattal kapcsolatban.

Kis ráfordítás, nagy hasznon
A 3 fő satkarma rendszeres gyakorlásával, ami átlagosan havi egy alkalmat jelent, javíthatunk az általános egészségünk és közérzetünk állapotán, így az életünk minősége is javul. Betegség esetén jó kiegészítői lehetnek az orvosi kezelésnek is. A jóga szerint számos betegség amiatt alakul ki, hogy a helytelen életmód és táplálkozás következtében a szervezetet annyira túlterheljük, hogy már nem képes normál módon eltávolítani a méreganyagokat. A satkarmák megteszik ezt számunkra, eltávolítják azt, amire nincs szükség, és helyreállítják az egyensúlyt. Amint az egyensúly helyreáll, a betegség elmúlik.

A programot a Satyananda Yoga tradíció képzett tanárai vezetik, akik éveket töltöttek el az indiai központban, ahol mélyreható elméleti és gyakorlati képzésben részesültek.

A programon való részvételhez előzetes tapasztalat nem szükséges. Várjuk mindazokat, akik nyitottak és érdeklődnek a jóga eredeti rendszere iránt, és szeretnék egészségüket karban tartani, vitalitásukat megőrizni.

Helyszín: A Magyar Jóga Társulás ásram, 8625 Szólád, Arany János utca

Jelentkezés módja: a jelentkezési lap elküldésével és a részvételi díj befizetésével. A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével együtt érvényes.

Jelentkezési határidő: 2018. június 29.

Részvételi díj: 26,035 Ft (20.500 Ft+ Áfa) Az ár a programon való részvételt és az étkezéseket foglalja magába.

Lemondási feltételek
Program lemondás: Több, mint 7 nappal a program előtt történő lemondás esetén a befizetett összeg 90%-át térítjük vissza. 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem térítjük vissza.
Szállás lemondás: 7 napon túli lemondás esetén nem kell megfizetni a lefoglalt szállás díját. 7 napon belüli lemondás esetén meg kell fizetni a lefoglalt szállás díját.

Szállás: saját sátorban a Központ területén ingyenes. A faluban 3000 Ft/éj áron tudunk szállást biztosítani 2-3 ágyas elhelyezéssel. Egyágyas elhelyezés 6000 Ft/éj. Szállásigény bejelentése a jelentkezési lapon. Fontos: A szállás díját ne utalják át, hanem a helyszínen, regisztrációkor készpénzben fizessék be!

Étkezés: A program során reggelit, ebédet, vacsorát biztosítunk a résztvevők számára. Az ételek lakto-vegetáriánus étrend szerint készülnek, főként gabonákat, zöldségeket, gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaznak. A tej és tejtermékek fogyasztása opcionális; ezeket nem főzzük bele az ételekbe. Kérjük, vegyék figyelembe a jelentkezéskor, hogy étel-intoleranciából fakadó igényeket nem tudunk kielégíteni, saját ételt pedig nem hozhatnak be résztvevők az ásramba.

Regisztráció és szállás elfoglalása: július 6. 16:00- 17:00 óra
Programkezdés: július 6. 17:00 óra
Program vége: július 8. 14.00 óra

Ásram szabályok: kérjük, olvassa el itt.
Hozzon magával:
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, lehetőleg környezetbarát, lebomló mosó és tisztítószerek
WC papír
Amennyiben van orrmosó edénye (neti pot), és nyelvkaparója, kérjük hozza magával!