Jógaórák és előadások országszerte

2017 januárjában több városban kezdődtek Satyananda Yoga-Bihar Yoga tanfolyamok. Tiszakécske, Pécs, Várpalota, Tata és Veszprém adnak otthont a hat alkalmas jógakurzusoknak. 2018-ban Szolnokon és Zalaegerszegen is új tanfolyamok kezdődtek.

Az érdeklődésre való tekintettel most újabb lehetőséget kínálunk további helyszíneken 2018-as kezdéssel. Ehhez várjuk közösségek vagy jógatanárok jelentkezését, akik vállalják, hogy megszerveznek egy minimum 12-15 fős jógacsoportot és találnak megfelelő helyszínt az órákhoz. A foglalkozásokra havonta egy alkalommal, hétfőn vagy szerdán kerülhet sor. A 120 perces órák tartalmaznak hatha jóga ászanákat és légzőgyakorlatokat, a rádzsa jógából pedig pratjáhára és koncentrációs gyakorlatokat.  Az óráknak része az eredeti Satyananda Yoga Nidra, avagy pszichikus alvás gyakorlata, valamint mantragyakorlás és elméleti ismeretek.

Az órák a Bihar Yoga tradíció átfogó és szisztematikus rendszerét követik a kezdő szinttől a haladóig. A résztvevők a havi egy jógaóra mellett feladatsort kapnak az otthoni gyakorláshoz, és lehetőségük lesz konzultációra is. A foglalkozásokat vezető tanár tanulmányait Indiában, a Bihar Yoga Bharatiban, a világ első jógaegyetemén végezte, és évente vesz részt a Bihar School of Yoga továbbképzésein, ami egyike a négy jógaintézménynek, melyet tradicionális forrásként ismernek el Indiában.

A jelentkezéseket emailben várjuk az info@satyananda.hu címre.

Bővebb információ a Satyananda Yoga-Bihar Yoga tradícióról.