Guru Púrnima ünnep – július 27. az ásramban

Ingyenes, nyílt program

A guru púrnima a júliusi telihold. Az év legfényesebb teliholdja a gurukat, spirituális mestereket reprezentálja, akik a keresőket vezetik a spirituális utakon. A jóga hagyományában úgy tartják, hogy ezen a napon a guruk bőséggel osztják az áldást azoknak, akik nyitott szívvel és őszintén fordulnak hozzájuk. Azért tartjuk ezt az egész napos programot, ami méltóságteljes, ugyanakkor derűs és felemelő megemlékezés, hogy a jógagyakorlóknak, spirituális keresőnek lehetőségük legyen a figyelmüket és tudatosságukat erre a célra összpontosítani. A program ugyanakkor jó lehetőség arra is, hogy találkozzanak hasonló gondolkodású és érdeklődésű társaikkal a közösségben, és megosszák tapasztalataikat és örömeiket a többiekkel. A nap során lesz ászana, pránájáma, jóga nidrá, meditáció, karma jóga, kirtan, dzsapa és havan gyakorlás, valamint szatszang. Ebédet és vacsorát biztosítunk a résztvevőknek.

A részvétel ingyenes, de a kölcsönösség jegyében szívesen fogadunk adományt az ásram számára, valamint hozzájárulást a napi étkezésekhez, a rituálékhoz pedig füstölőt és ghít.

Helyszín: Magyar Jóga Társulás, Szólád, Arany János utca vége.

Kiknek ajánljuk: A programra bárki jelentkezhet. Előzetes jógatapasztalat nem szükséges.  Jelentkezési korhatár: 18-75 év, de gyermekek is jöhetnek szülők kíséretében.

Jelentkezés módja: a jelentkezési lap  kitöltésével és elküldésével.

 Jelentkezési határidő: 2018. július 25.

Szállás: Ezen az eseményen csak a regisztráció kezdetétől a program végéig lehet az ásramban tartózkodni. A sátrazás az ásram területén csak azok számára lehetséges, akik regisztráltak a másnap kezdődő Akhanda Kirtan programra.

Érkezés és regisztráció/szállás elfoglalása: július 27. 9-10 óra
Programkezdés: július 27. 10 óra
Program vége: július 27. 21 óra

Ásram szabályok: Kérjük, foglalás előtt olvassa el az ásram szabályait!

Hozzon magával

Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, WC papír