A jóga alfája és omegája

3 hetes jóga életmód kurzus, november 8-26.

A Satyananda Yoga élő és gyakorlatias tradíció, ami abban nyilvánul meg, hogy mindig az adott kor igényeinek megfelelő technikákat hoz előtérbe a gyakorlók számára olyan formában, hogy azokat mindenki képes legyen beilleszteni a napi életébe. Ez rendkívüli dolog, hiszen a jóga ősi szövegeiben több ezer technika van leírva szanszkrit nyelven és az is egyfajta kódolt formában, ún. szútrákban. Megértésükhöz ismerni kell a szanszkritot, és tudás kell a jelentés dekódolásához is. Ez meghaladja még a legjobb jógatanárok kapacitását is,  ezért van szükség a jógában valódi mesterre, aki a sok ezer módszer közül ki tudja választani azokat, amik valóban a mi szintünknek megfelelőek és alkalmasak. A Satyananda Yoga ezt kínálja: könnyű és bárki által elvégezhető gyakorlatokon keresztül és biztonságos módon átadja a jóga pozitív hatásainak teljes palettáját.

Azonban annak, hogy részesüljünk minden jó hatásból, van egy feltétele. Ez pedig a szádhana gyakorlás, a jóga alfája és omegája. A szádhana rendszeres gyakorlást jelent, célja pedig, hogy megismerjük gondolkodásunk, cselekedeteink és viselkedésünk mintáit és személyiségünk dimenzióit; a testet, a pránákat, az elmét, a pszichét és a lelket, és szükség szerint javítsunk ezek állapotán a teljes egyensúly és harmónia érdekében.

Ehhez heti egy-két nyújtásnál és lazításnál, ami sokak számára a jógát jelenti, többet kell tenni. Naponta és kiegyensúlyozott módon kell gyakorolni, ami azt jelenti, hogy a gyakorlásnak tartalmaznia kell azoknak a jógaágaknak a gyakorlatait, amivel elérhetjük és kezelhetjük az előbb felsorolt területeket. A hatha jóga önmagában nem elég, ezért más jógaágak technikáit is végeznünk kell, hogy a fizikai dimenzióból elmozduljunk a finomabb területek felé. Az elme kezelése például, ami sok helyen jó esetben is csak sokévnyi ászanázás után kezdődik, a Satyananda Yogában már a legelső órán jelen van.

A másik fontos dolog számunkra, hogy a gyakorlás ne terheljen meg bennünket időben. Amúgy is annyi feladatunk van az életben, és ha az lenne az elvárás, hogy naponta órákat gyakoroljunk, nem tudnánk rá időt találni. A Satyananda Yoga azonban erre is zseniális megoldást, a jógakapszulák módszerét kínálja.

E tudásnak az alapjait kínáljuk ezen a kurzuson képzett és tapasztalt Satyananda Yoga tanárok vezetésével, akik november elején térnek haza a Bihar School of Yogából egy intenzív továbbképzésről. Ez három héten át napi gyakorlást tartalmaz az úgynevezett jógakapszula szádhana formájában, ami könnyedén beilleszthető a hétköznapokba. Ez, mivel valószínűleg sokaknak életük első olyan három hete lesz, amikor mindennap jógáznak, óriási élményt és inspirációt fog jelenteni számukra.

A technikák tanulása a jógaórákon történik hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön este, a többi napon pedig otthoni gyakorlás lesz. Ehhez egy speciális online felületet biztosítunk, amin keresztül a résztvevők megkapják az aktuális gyakorlatsort, valamint inspiráló olvasnivalókat, kvízeket, relaxációs és meditációs gyakorlatokat hangfájlokban. A kurzus végére pedig képesek lesznek tovább végezni az elsajátított technikákat.

Jelentkezés: emailben az info@satyananda.hu címen

Részvételi díj a teljes kurzusra: 32385 Ft (25500 Ft + ÁFA) Az ár tartalmazza a foglalkozásokat és hozzáférést a speciális online felülethez és valamennyi tananyaghoz és hangfájlokhoz az otthoni gyakorláshoz.

Fizetési határidő: November 5.

Fizetés módja: Banki átutalással (bank adatok itt), vagy készpénzben, a jógaközpontban a jógaórák elóti vagy után fél órában. Részletfizetésre nincs lehetőség.

Fontos információ: A csoportok zártak, a tanfolyam órái nem látogathatók alkalmi jelleggel.

Helyszín: Satyananda Yoga Központ, XIII. Budapest, Szent István krt. 12 III. 1/a, kapucsengő: 51

A kurzus jógaóráinak időpontjai:
November 8-26 között minden hétfő és csütörtök, 18.00-19.30 óra.