Main

Nyári jógatábor 2017

Nyári jógatábor, július 3-7.
Magyar Jóga Társulás, Szólád

 

 

 

Július 3-7. között tartjuk az első nagy nyári jógatábort Swami Mudrarupa és Swami Omgyanam vezetésével. A programra az ásram békés és harmonikus környezetében kerül sor, ahol lesz elegendő idő a jógagyakorlásra és pihenésre is. A tábor során napi három étkezés és délutáni teázás lesz. Az ételeket magunk készítjük az általunk megtermelt organikus alapanyagok felhasználásával. A napirendben az első pont a reggeli ászana és pránájáma gyakorlás lesz, majd az ásram fenntartásának tevékenységeit végezzük a karma jóga alapelveit követve. Később lesz jóga nidrá és meditáció gyakorlás, valamint az esti programok részeként mantrák, kirtanok, filmvetítés vagy havan. Minden nap lesz szatszang is, melyeken a résztvevők személyes kérdéseikre kaphatnak válaszokat a jóga alapelveiről, valamint azok alkalmazásáról a hétköznapi életben. Milyen módszereket gyakoroljunk azért, hogy jó legyen az egészségünk, javuljanak a kapcsolataink, az életünk hatékonysága és minősége, hogyan őrizzük meg érzelmi egyensúlyunkat, hogyan ébresszük fel a bennünk rejlő potenciált és kreativitást, stb. A napirendben lesz idő pihenésre is, amibe, ha az időjárás engedi, Balatoni strandolás is belefér. A program befejezését követő napon, július 8-án kerül sor az év legnagyobb ünneplésére, a Guru Púrnimára. Ez egy ingyenes program, amin a nyári jógatábor résztvevőit is szívesen látjuk, ha szívesen maradnának még egy napot.

 

Tervezett napirend

6.30 Hatha jóga: satkarma, ászana, pránájáma
8.00 Reggeli
9.00 Karma jóga
11.30 Szatszang
13.00 Ebéd
14.30 Rádzsa jóga: Jóga nidrá/meditáció
15.30 Pihenés, karma jóga, strand
18.30 Vacsora
19.30 Esti program: Mantra jóga/filmnézés/kirtan/tűzszertartás
20.30 Program vége

 

Helyszín: A Magyar Jóga Társulás jóga-ásram, a Balatonszárszótól néhány perce, a Somogyi dombok között. Cím: 8625 Szólád, Arany János utca legvége

 

Az elvonulást Dr. Swami Mudrarupa Saraswati és Swami Omgyanam Saraswati vezeti.

 

Jelentkezés módja: az on-line jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével 2017. június 26-ig. 

 

Részvételi díj: 59.055 Ft (46.500 Ft+ Áfa) Az ár a programon való részvételt és az étkezéseket foglalja magába. Fizetés módjai és feltételei: megtalálhatók az on-line jelentkezési lapon.

 

Szállás: saját sátorban a Központ területén ingyenes. A faluban 3000 Ft/éj áron tudunk szállást biztosítani 2-3 ágyas elhelyezéssel. Szállásigény bejelentése az on-line jelentkezési lapon.

 

Regisztráció és szállás elfoglalása: július 3. 10-12 óra.
Programkezdés: július 3. ebéd
Program vége: július 7. ebéd

 

Helyszín: Magyar Jóga Társulás, Szólád, Arany János utca
Ásram szabályok: Kérjük, foglalás előtt olvassa el az ásram szabályait!

 

Hozzon magával:
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök,
WC papír