Main

Satyananda Yoga Oktatók

Bhaktananda
Akkreditált Satyananda Yoga tanár.

BhaktanandaA Satyananda Yoga® elkötelezett híve és gyakorlója 2002. óta.
Szerencsésnek tartja magát, hogy Swami Niranjanananda Saraswati tanítványa lehet. Tevékenységeinek középpontjában a szolgálat áll. Arra törekszik, hogy a Satyananda Yoga® módszereinek terjesztésével és a rendelkezésére álló eszközökkel hozzájáruljon Guruja küldetésének sikeréhez. Jógatanulmányait Indiában a Bihar Yoga Bharatiban és Ausztráliában a Satyananda Yoga Academy Australasia kurzusain végezte. Évente többször vezet csoportokat Indiába a Satyananda Yoga/Bihar Yoga tradíció központjaiba. Tanít, fordít, jógaprogramokat szervez és vezet, jótékonysági tevékenységeket végez, és a Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány vezetőjeként koordinálja a magyarországi Satyananda Yoga/Bihar Yoga tevékenységeket, köztük az első hazai bentlakásos jógaközpont fejlesztését és működtetését.

E-mail: info@satyananda.hu

 

Chitra
Akkreditált Satyananda Yoga tanár.

ChitraChitra több jógairányzat kipróbálása után találta meg a Satyananda Yogát®, s számára ez lett az igazi. 2005 óta minden nap gyakorol egy tanító vezetése mellett. Elvégezte a Satyananda Yoga Academy Europe YS1 és YS2 tanfolyamát, tanári diplomáját Ausztráliában a Satyananda Yoga Academy Australasia kurzusán szerezte. 2004 óta rendszeresen olvassa és fordítja a Satyananda Yoga® rendszer írásait, részt vesz a Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány munkájában. Célja, hogy megőrizze ennek a jóga tradíciónak a tisztaságát, szellemiségét, és olyan hitelesen adja át, amennyire ez képességeitől telik. 2012-2014 között részt vett Indiában, a Sannyasa Peeth 3 éves szannjászin képzésén.

 

E-mail: info@satyananda.hu

 

Devi
Akkreditált Satyananda Yoga tanár.

DeviDevi 2004 novemberében kiváncsi turistaként utazott Indiába, ám karácsonykor az egész élete megváltozott, amikor személyesen bemutatták Swami Satyananda Saraswatinak és megkapta az első beavatását a Rikhia falujában található ásramban Swami Niranjanananda Saraswatitól. A kiváncsisága és elkötelezettsége egyre nőtt, azért kezdte el magát képezni, hogy saját élménye legyen a hatha jóga, mantra jóga, rádzsa jóga ágaiban, a jóga filozófiában és a jóga pszichológiában. A Satyanada Yoga Academy Europe YS1 (Magyarország) és YS2 (Bulgária) kurzusokat 2006-2010 között végezte el. A jógatanári diplomát a Satyananda Yoga Academy Australasia kurzusain – az ausztráliai Mangrove ásramjában szerezte. A jóga a mindennapjainak a részévé vált: szemléletmód, életmód, viselkedésmód. 2012-2014 között részt vett Indiában, a Sannyasa Peeth 3 éves szannjászin képzésén.

E-mail: info@satyananda.hu

 

Tulsi - Dr. Nemes Péter
Általános orvos (szakterületei: családorvoslás és pszichoterápia)

Akkreditált Satyananda Yoga tanár.

TulsiJógikus tanulmányait Európában (Satyananda Yoga Academy Europe: Yogic Studies 1, Magyarország, 2005. május – 2006. május; Yogic Studies 2, Bulgária, 2009. május - október) és Ausztráliában (Satyananda Yoga Academy Australasia, Teacher Training, 2010. augusztus – 2011. január) végezte. 10 éve gyakorol jógát. 2001-2004 között tantrikus jógát gyakorolt, 2004 óta a Satyananda Yoga Tradíciót követi. Gurujával – Swami Niranjanananda Saraswatival – 2006 májusában találkozott és mantra beavatást kapott tőle. Többször járt Indiában, Rikhiában és Mungerben, a Satyananda Yoga Tradíció ásramjaiban, ahol 2008-2009-ben fél évet töltött. 2011 óta tanít rendszeresen. Fontosnak tartja a hiteles, tradícionális jóga tudományos megalapozottságú, ugyanakkor gyakorlatias közvetítését.
Rendszeres jógaórákat tart, workshopokat ill. előadásokat vezet.
2012-2014 között részt vett Indiában, a Sannyasa Peeth 3 éves szannjászin képzésén.

E-mail: info@satyananda.hu

 

Radzsasz - Kozári Tamás
Akkreditált Satyananda Yoga tanár.

Rajas1988 körül könyvből kezdett el jógázni, ekkor a legnagyobb hatást a dr. Weninger Antal könyvéből gyakorolt jóga relaxáció tapasztalata tette rá.
1990-től 14 éven keresztül gyakorolt egy fajta jóga-mantra-meditációt, 2004-től 2006-ig kipróbált másfajta mantra meditációt, Iyengar jógát, Yogananda kriya jógáját, tibeti jógát. 2006-ban ismerkedett meg a Satyananda Yogával, s még abban az évben májusban Szlovéniában részt vett egy szemináriumon, amelyet Swami Niranjanananda vezetett. Itt érezte, hogy végre megtalálta a jógának azt az arculatát, amilyennek a jógát mindig is képzelte. 2007-ben kezdte el az Európai Satyananda Yoga Akadémia képzését. Tanári diplomáját Ausztráliában a Satyananda Yoga Academy Australasia kurzusán szerezte 2010-ben. Azt vallja, hogy jógatanárként a tanulása tovább folytatódik, ismereteit azonban szívesen megosztja a jóga iránt érdeklődőkkel.

E-mail: radzsasz@satyananda.hu

 

Tyaag -Heves Gábor

tyaag2005-óta naponta gyakorolja a jógát a Satyananda Yoga tanításai szerint. Először 2007-ben járt a Satyananda Yoga/Bihar Yoga inidiai ásramjaiban, és ekkor kapta mantra beavatását. Azóta többi ízben töltött egy-egy hónapot a tradíció indiai központjaiban, és 2011-ben jignasu sannyasin beavatást is kapott. 2011-óta szervezi a Satyananda Yoga kirtan csoport tevékenységeit, valamint alkalmanként foglalkozásokat tart a Magyar Jóga Társulásban és a budapesti Satyananda Yoga Központban.