Main

Guru Púrnima

Guru Púrnima ünnep, július 8.
Magyar Jóga Társulás, Szólád

 

Téma: A guru púrnima a júliusi telihold. Az év legfényesebb teliholdja a gurukat, spirituális mestereket reprezentálja, akik vezetik a keresőket a spirituális utakon. A jóga hagyományában úgy tartják, hogy ezen a napon a guruk bőséggel osztják az áldást azoknak, akik nyitott szívvel és őszintén fordulnak hozzájuk. Azért tartjuk ezt az egész napos programot, ami egy méltóságteljes, ugyanakkor derűs és felemelő megemlékezés, hogy a jógagyakorlóknak, spirituális keresőnek lehetőségük legyen a figyelmüket és tudatosságukat erre a célra összpontosítani. A program ugyanakkor jó lehetőség arra is, hogy találkozzanak hasonló gondolkodású és érdeklődésű társaikkal a közösségben, és megosszák tapasztalataikat és örömeiket a többiekkel. A nap során lesz ászana, pránájáma, jóga nidrá, meditáció, karma jóga, kirtan, dzsapa és havan gyakorlás, valamint szatszang. Ebédet és vacsorát biztosítunk a résztvevőknek.

A részvétel ingyenes, de a kölcsönösség jegyében szívesen fogadunk adományt az ásram számára, valamint hozzájárulást a napi étkezésekhez, a púdzsához pedig füstölőt és ghít.

Helyszín: Magyar Jóga Társulás, Szólád, Arany János utca vége.

Kiknek ajánljuk: A programra bárki jelentkezhet. Előzetes jógatapasztalat nem szükséges.  Jelentkezési korhatár: 18-75 év, de gyermekek is jöhetnek szülők kíséretében.

Jelentkezés módja: az on-line jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével.

Jelentkezési határidő: 2017. július 5. 

Szállás: Ezen az eseményen csak a regisztráció kezdetétől a program végéig lehet az ásramban tartózkodni. A sátrazás nem lehetséges. Azoknak, akik előbb jönnének vagy a program után Szóládon töltenék az éjszakát, a faluban tudunk szállást foglalni 3000 Ft/fő áron, 2-3 ágyas elhelyezéssel. Szállásigény bejelentése az on-line jelentkezési lapon.

Érkezés és regisztráció/szállás elfoglalása: július 8. 9-10 óra
Programkezdés: július 8. 10 óra
Program vége: július 8. 21 óra

Ásram szabályok: Kérjük, foglalás előtt olvassa el az ásram szabályait!

Hozzon magával
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök, WC papír