Main

Jóga ökológia

Jóga ökológia - Július 21-23.
A Bihar School of Yoga szvámijának programja

 

 

 

Különleges programot tartunk a Magyar Jóga Társulás központban, Szóládon, amire a Bihar School of Yoga egyik tapasztalt szvámija érkezik Magyarországra. Az esemény mérföldkő a hazai jóga történetében, és nem csak azért mert a legelső ebben a témában, hanem kiemelkedően időszerű is, ezért úgy gondoljuk, hogy ha valaki idén csak egy jógaprogramra tud elmenni, akkor mindenképpen érdemes ezt választania.

Jógikus szemszögből, a jóga ökológia ösvénye a bolygónkkal és annak minden ökoszisztémájával való építőjellegű kapcsolódásunk. A jóga ökológia az ökologikus életmód jógikus/védikus módja. A jógikus/védikus élet egy kiegyensúlyozott és egyszerű élet, amely összhangban van a természet azon erőivel, melyek támogatnak és fenntartanak bennünket. Ha valaki alkalmazza a jógikus ökologikus életmódot, akkor a jógának a gyakorlatias és alkalmazható megértését követi, mely magába foglalja a környezeti és az egyéni tisztulást szolgáló technikákat és a minket körülvevő pozitív kozmikus energia fokozását.

A jóga ökológia ősi védikus és jógikus gyakorlatokat és elméleteket jelent, melyeket Swami Satyananda vezetett be, és jelenleg Swami Niranjanananda és Swami Satyasangananda kutat és fejleszt. Ez a téma egy olyan időszakban válik elérhetővé számunkra, amikor a társadalomnak arra leginkább szüksége van. Nagyon praktikus, egyszerű és megerősítő út mindazok számára, akik a Földanya isteni természetéhez szeretnének kapcsolódni, és azt szeretnék látni, hogy megmarad teljes szépségében és pompájában az elkövetkező generációk számára is.

A jóga ökológia elméletének bevezető tematikája, mely a Bihar School of Yoga második ötven évére szóló tevékenységeinek a része, az alábbiakat foglalja magába: ászanák, pránájámák, meditációk, vizualizációk, kontemplációk, agnihótra, mantra és egy rövid havan szádhana, asvatta arádhana (fa púdzsa) és díp púdzsa.

 

Helyszín: A Magyar Jóga Társulás jóga-ásram, a Balatonszárszótól néhány perce, a Somogyi dombok között. Cím: 8625 Szólád, Arany János utca legvége

 

Jelentkezés módja: az on-line jelentkezési lap elküldésével és a részvételi díj befizetésével. A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével együtt érvényes.

 

Jelentkezési határidő: 2017. július 15.

 

Részvételi díj: 41.275 Ft (32.500 Ft+ Áfa) Az ár a programon való részvételt és az étkezéseket foglalja magába. Fizetés módjai és feltételei: megtalálhatók az on-line jelentkezési lapon.

 

Szállás: saját sátorban a Központ területén ingyenes. A faluban 3000 Ft/éj áron tudunk szállást biztosítani 2-3 ágyas elhelyezéssel. Szállásigény bejelentése az on-line jelentkezési lapon.

 

Regisztráció és szállás elfoglalása: július 21. 8-9.30 óra.
Programkezdés: július 21. 10.30 óra
Program vége: július 23. ebéd

 

Helyszín: Magyar Jóga Társulás, Szólád, Arany János utca
Ásram szabályok: Kérjük, foglalás előtt olvassa el az ásram szabályait!

 

Hozzon magával:
Készüljön úgy, hogy eltérő időjárási körülmények esetén is legyen megfelelő ruházata!
Kényelmes ruha a gyakorláshoz, ami fedi a lábakat és a vállakat,
Ruházat kerti munkához,
Jógaszőnyeg,
Ülőpárna, ha szükséges,
Pléd/könnyű takaró a relaxációhoz
Jegyzeteléshez papír, íróeszköz,
Napszemüveg, sapka/szalmakalap
Vizes palack,
Tisztálkodási eszközök,
WC papír

 

Lemondás
Lemondás esetén a befizetett részvételi díjból levonásra kerül:

  • a tábor kezdő napja előtti 21 naptári napig, a részvételi díj 30%-a
  • a tábor kezdő napja előtt 11-20 naptári napon belül: a részvételi díj 50%-a
  • a tábor kezdő napja előtt 3-10 naptári napon belül: a részvételi díj 75%-a
  • 2 naptári napon belül, valamint nem megjelenés esetén: a részvételi díj 100%-a