Main

Jóga csakra előadás sorozat és mantrák

Jóga csakra előadás sorozat és mantrák
Novembertől februárig szombatonként

 

 

 

Új előadás sorozatot kezdünk a Satyananda Yoga Központban november 18-án. A jógáról szóló elméletet most mantrák gyakorlásával kapcsoljuk össze. A kiegyensúlyozott fejlődésünkhöz, a belső békéhez és nyugalomhoz az elme, az intellektus, de az intellektuson túli terület „edzése” is szükséges.
Néhányunknak az előbbi, néhányunknak az utóbbi az erőssége. Amit szeretünk, azt keressük, amiben nem vagyunk jók, azt, ha lehet, elkerüljük. Ez pedig két olyan alapvető tulajdonságunk, amely meghatározza létezésünk szinte minden pillanatát.
Az elménk egy pillanat alatt szelektál, hasonlít, és eldönti, hogy valami „Tetszik” vagy „nem-Tetszik”. A gombokat ő nyomogatja.

 

Mesterünk, Swami Niranjan szerint jógatanulmányaink során, de emberi életünk során is a Megértés a legfontosabb tulajdonság. És itt nem az intellektuális felfogóképességünkre gondol. Ha valójában megértjük, hogy miért jó számunkra a gyakorlás, akkor találunk rá időt, mert életünkben ettől a felismeréstől megváltozik a sorrend. Ha valójában megértjük, hogy miért nem jó számunkra ejtőernyő nélkül ugrani, akkor nem fogjuk megtenni.
A mantra gyakorlás során tanuljuk és gyakoroljuk azt a három mantrát, amely segít felébreszteni bennünk azokat az energiákat, amelyek erősen és egészségesen tartanak minket, amelyek segítségével bölcs döntéseket hozhatunk saját életünkben, és amelyek erőt adnak ahhoz, hogy szembenézzünk a mindennapi élettel. Ehhez hozzátesszük még a havan kezdetekor használt Védikus sánti mantrák tanulását is, hogy azok, akik szeretnék, a havan alatt ezt is tudják énekelni.

 

Napi program:
14.00-15.00                Ászana, pránájáma, relaxáció
15.00-15.15                Szünet
15.15-15.45                Mantra tanulás-gyakorlás
16.00-17.00                Jóga Csakra előadás
17.00-17.30                Gyógyító mantra

 

Váltóruha (hosszúnadrág, zokni és felső) kötelező!
Részvételi díj: adomány alapján, a bevételt a központ fenntartására fordítjuk.
Időpontok: november 18., 25., december 9., január 6., január 20., február 3.
Cím: XIII. kerület, Szent István krt. 12. 3.em. 1/a , 51 kaputelefon

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!